Menu

Big Data komt naar HR

Op 3 oktober heeft er in de V-Tower in Eindhoven een bijeenkomst plaatsgevonden met als thema “Big Data komt naar HR”. Netwerkorganisatie Flevum zorgde voor de logistiek en de gasten. Valid’s eigen HR Manager en Data Scientists namen de inhoud voor hun rekening.

Big Data stond centraal tijdens de bijeenkomst. Hoe kan Big Data bijdragen aan de retentie van (talentvolle) medewerkers? HR managers van meerdere organisatie hebben tijdens de bijeenkomst hun mening gedeeld. Valid’s HR manager, Marijke Kusters-Snep, heeft de gedachten achter dit project gepresenteerd en uiteraard ook deelgenomen aan de discussie met vakgenoten.

Het model, dat is ontwikkeld door ons Big Data & Advanced Analytics team, probeert inzicht te geven in het moment waarop een medewerker zijn huidige werkgever verlaat. Hiertoe wordt een combinatie gemaakt van Business Intelligence componenten (gegevens die vastgelegd worden door een HR afdeling) en Big Data, bijvoorbeeld activiteiten op diverse sociale media.

Marijke Kusters over de HR analytics oplossing: “Hoewel het model nog in de kinderschoenen staat, hebben we in korte tijd een geweldig resultaat behaald. Het model staat, het is voornamelijk nog een kwestie van het aanvullen met meer relevante data. Het model is zelflerend, waardoor het na verloop van tijd steeds accuratere voorspellingen produceert. De inzichten zijn zeer waardevol, zowel voor onze klanten als onze interne organisatie. “

Meer informatie over de HR analytics presentatie vindt u op www.valid.nl/bigdata. Of neem contact met ons via info@valid.nl of 088 900 95 00.