Begeleiding van verandering

De implementatie van je IT, een fusietraject of misschien wel een procesverandering. Het zijn allemaal soorten veranderingen die veel beweging met zich meebrengen. Zodra er een verandering in je organisatie plaatsvindt, wil je deze natuurlijk succesvol doorvoeren.

 

Wij begeleiden je bij die verandering. Zodat het resultaat dat je voor ogen hebt, wordt behaald. Want wij worden blij als we onze klanten mogen bijstaan bij het maken van de slimste keuzes.

Valid – overleg laptop
VLD-Image-o3

Verandering vraagt om actie

Je hebt een verandering voor ogen. Je hebt een visie op wat er om je heen moet veranderen en weet welke richting je uit wilt. Maar hoe pak je dit het beste aan? Hoe kan je het beste resultaat boeken? En hoe neem je de medewerkers hierin mee? Op die vragen hebben wij het antwoord.

Wij gaan op zoek naar een goede balans tussen sturing op de doelen die je hebt en ruimte voor individuele behoeften vanuit de medewerkers. 

Een zachte landingsstrategie

Een succesvol verandertraject draait vooral om het welzijn van je werknemers. Dat begrijpen wij als mensenbedrijf als geen ander. Iedere medewerker gaat anders om met verandering. Een zachte landing is essentieel bij het doorvoeren van verandering.

Het helpt je medewerkers te laten wennen aan wat er gaat veranderen. Zo managen we de onzekerheid en angst die een verandering met zich meebrengt. 

Valid – man vrouw samenwerking

De menselijke factor

Om de verandering succesvol te kunnen doorvoeren, willen we onderdeel worden van je organisatie. Vertrouwen staat daarbij aan de basis van onze samenwerking. Sterker nog, we horen regelmatig dat collega’s niet eens doorhebben dat onze verandermanagement consultants officieel geen onderdeel zijn van de organisatie. 

We challengen je graag

Heb je zelf al een idee voor ogen hoe je de verandering door wilt voeren? Dan challengen we je graag. Want waarom is volgens jou de juiste manier? Klopt dit middel nog wel? We houden je een spiegel voor en denken met je mee of er nog andere manieren zijn hoe het beter kan.

Oplossingen en diensten voor succesvolle begeleiding van verandering


Changemanagement

Onze Change Makers zetten hun kennis en ervaring in om ieder project tot een succes te maken. Zij zijn in staat om de juiste aanpak (Prince II, Agile) voor jouw organisatie in te zetten.

Business- en informatieanalyse

We innoveren continu, met een slimme mix van snelheid en inzicht. Onze Business- & Informatie Analisten verbinden jouw wensen met de juiste IT-oplossingen. Ze vertalen, integreren en werken samen om elke verandering soepel in te voeren.


Projectmanagement

Onze projectmanagers zetten hun kennis en ervaring in om ieder project tot een succes te maken. Zij zijn in staat om de juiste aanpak (Prince II, Agile) voor jouw organisatie in te zetten.

Agile werken

‘Agile’ wordt vaak genoemd, maar wat betekent het echt? Denk flexibel, denk snel. Het is een manier van ontwikkelen die je helpt snel te reageren op nieuwe eisen en prioriteiten. Staat er een project op de planning en twijfel je over de beste aanpak? Of je nu denkt aan Agile of een meer traditionele route, wij staan klaar met advies. Met Valid vind je de weg die bij jou past.

Een aantal klanten die we succesvol begeleid hebben bij verandering

CBS
CBS

Vanuit kennis en ervaring heeft Valid geholpen om de Scrum-teams verder te ontwikkelen”  – Joost Huurman, R&D Director en Programma Manager Phoenix, CBS

Ambukancezorg Limburg
AmbulanceZorg Limburg

“In dit soort complexe trajecten is het belangrijk om erop te kunnen vertrouwen dat we toch in control zijn.”  Michel van Zundert, Informatie Manager van Ambulancezorg Limburg

Medtronic
Medtronic

“Veel complimenten voor de manier waarop het project is gelopen en voor het eindresultaat”. Patrick van Weert, Senior IT Supervisor Medtronic

AZL
AZL

“Door de open manier van communiceren en de gedegen inhoudelijke afstemming met Valid hadden we alle vertrouwen in de migratie.”  – Edward Heijkers, Directeur IT AZL

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 1