Microsoft Azure

Azure is hét public cloudplatform van Microsoft en bestaat uit een zeer breed scala aan producten, diensten, tools en technologieën die volledig met elkaar integreren én een robuust geheel vormen. Dit maakt het mogelijk om toepassingen te ontwikkelen, implementeren en beheren op een zeer solide en veilig platform.

 

Azure is wereldwijd het meest gebruikte, vertrouwde én uitgebreide public cloudplatform. Wanneer je kiest voor Azure, kies je voor een bewezen standaard als basis voor werken in de cloud.

Azure 2
Azure

Jouw trusted advisor en Microsoft Azure Partner

Uit ervaring weten we hoe complex en uitdagend de digitale transformatie voor organisaties kan zijn. Als ‘trusted advisor’ en service provider, leveren we (managed) Azure diensten om bedrijven te helpen om deze uitdagingen aan te gaan en de juiste stappen te zetten om als organisatie verder te kunnen groeien.

Onze oplossingen en diensten zijn ontworpen om de cloudinfrastructuur van jouw organisatie te managen, zodat jouw collega’s zich volledig kunnen focussen op de primaire activiteiten.

Daarbij werken we nauw samen met jouw organisatie en collega’s, om de business behoeften te begrijpen en op basis daarvan een cloudstrategie samen te stellen die volledig aansluit bij de strategische bedrijfsdoelstellingen. We nemen het management van je cloudomgeving(en) over, zodat je de voordelen van cloudtechnologie optimaal kan gebruiken, zonder je zorgen te maken over de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Managed Clouddiensten op basis van Azure

Met onze managed clouddiensten op basis van Azure combineer je het beste van twee werelden. De geavanceerde mogelijkheden van public cloud en de kennis, ervaring en persoonlijke dienstverlening en ondersteuning door een dedicated service provider.

Je kiest voor bewezen technologie, standaarden en best practices als zeer solide basis voor al je IT activiteiten. Het is ons doel om jouw bedrijf te helpen om het meest uit de cloudstrategie en investeringen te halen, om verdere schaalbare groei mogelijk te maken.

Valid – overleg laptop

De voordelen van Azure voor bedrijven

 • Schaalbaarheid en pay per use: Met Azure heb je geen (eenmalige) investeringen in hardware en betaal je alleen voor de resources die je daadwerkelijk gebruikt. Op- en afschalen gaat eenvoudig en snel. Het risico bij ondercapaciteit en te hoge kosten bij overcapaciteit zijn verleden tijd.
 • Performance en beschikbaarheid: Het Azure platform biedt een gegarandeerd hoge beschikbaarheid (+99,9% uptime) en een zeer hoge performance om alles foutloos te laten draaien om de primaire activiteiten zo goed mogelijk te ondersteunen.
 • Volledig in de cloud of naadloos hybride: Met Azure is het zowel mogelijk om volledig in de cloud als hybride te werken. Hiermee maak je maximaal gebruik van de mogelijkheden die public cloud biedt en moderniseer je je on-premises infrastructuur.
 • Efficiëntie: In vergelijking tot een traditionele on-premises infrastructuur, gaat het opzetten van een serverfarm in Azure ontzettend snel. Daarnaast is gebruik van Azure kostenefficient, omdat je enkel betaalt voor wat je gebruikt en zelf geen investeringen (aanschafkosten, onderhoud en ondersteuning) meer hebt in eigen hardware.   
 • Security: Beveiliging en privacy zijn basiselementen waarop Azure is gebouwd. Daarom zijn de securitystandaarden ontzettend hoog en kun je vertrouwen op de meest geavanceerde technologieën om je omgeving veilig te bouwen en houden.
 • Continuïteit en betrouwbaarheid: Door de gegarandeerd hoge beschikbaarheid en alle ingebouwde securitymaatregelen, zorgt Azure voor een zeer betrouwbaar fundament voor je organisatie. Ingebouwde back-up & disaster recovery functionaliteit zorgen ervoor dat je in geval van problemen of storingen je zaken snel kan herstellen.

Microsoft Partner Designations

Om onze klanten de beste oplossingen en diensten te bieden, werken we nauw samen met Microsoft. Een betrouwbare partner die ons bijstaat in het kiezen van de beste oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten. Niet voor niets hebben we dan ook vijf ‘Microsoft partner designations’. Hiermee tonen we aan dat we dat we aan de strenge richtlijnen van Microsoft voldoen en onze klanten de beste diensten en ervaring kunnen bieden.

Microsoft afbeelding

Microsoft Azure oplossingen en diensten


Azure Connectivity

Azure Connectivity is een reeks services en functies op basis van softwaregedefinieerde netwerken, waarmee je je Azure-resources en -toepassingen kunt verbinden, beveiligen, bewaken en verbeteren. Hiermee kunnen netwerkoplossingen worden gebouwd, terwijl je gebruikmaakt van de voordelen van de cloud.

Azure Landing Zones

Met Azure Landing Zones maak je gebruik van een basisinrichting en bewezen framework waarmee applicaties en workloads naar Azure kunnen worden gemigreerd en beheert. Het is een ideaal startpunt voor organisaties die de transitie naar de cloud willen maken, maar het kan zinvol zijn voor bedrijven die al resources in Azure hebben. Organisaties die gebruik maken van Azure Landing Zones kunnen hun cloudinfrastuctuur verbeteren door gebruik te maken van nieuwe en verbetere cloudfuncties.

Microsoft Defender Cloud Security Posture Management (CSPM)

CSPM biedt gedetailleerd inzicht in de beveiligingsstatus van assets en workloads en biedt richtlijnen om je beveiligingsstatus efficiënt en effectief te verbeteren. Defender for Cloud beoordeelt voortdurend de cloud resources tegen de beveiligingsstandaarden die zijn gedefinieerd voor je Azure-abonnementen. Defender for Cloud geeft beveiligingsaanbevelingen op basis van deze beoordelingen.

Monitoring & Alerting

Monitoring en Alerting is een service waarmee je de prestaties en beschikbaarheid van de Azure resources binnen Azure Landing Zones kunt volgen. Het stelt je in staat om snel te reageren op gebeurtenissen die zich voordoen binnen je omgeving. Monitoring & Alerting verzamelt ook verschillende informatie zoals metrics en logs die meer diepgaande kennis opleveren over je resources waardoor het nemen van toekomstige beslissingen eenvoudiger wordt.

Business Continuity

Bedrijfscontinuïteit in Azure helpt je de impact op je gegevens en applicaties als gevolg van verstoringen of rampen te minimaliseren. Azure biedt services en functies die je helpen ervoor te zorgen dat je bedrijfsapplicaties blijven werken of snel kunnen worden hervat, met minimaal en acceptabel gegevensverlies (RTO) en downtime (RPO).

Azure Role Based Access Control (RBAC)

Binnen je Azure Landing Zones kun je resources en gegevens bouwen, implementeren en beheren in een veilige en schaalbare omgeving. Met Azure RBAC kun je een robuuste en veilige toegangsbeheerstrategie implementeren voor je cloudomgeving en ervoor zorgen dat je Azure-resources beschermd zijn tegen ongewenste toegang.

Roadmap Alignment

Het opstellen van een gezamenlijke roadmap is belangrijk omdat het een gedeelde kijk geeft op de doelen, behoeften en uitdagingen van de IT-infrastructuur. Door de roadmap samen te vast te stellen, werken we nauw samen om de beste resultaten te behalen, potentiële problemen of redundanties te vermijden en het gebruik van resources en capaciteit te optimaliseren. Een goed afgestemd stappenplan vereenvoudigt ook het beheer en onderhoud van de IT-infrastructuur, omdat we kunnen anticiperen op je wensen en behoeften en je kunt vertrouwen op onze expertise en betrouwbaarheid.

Platform Lifecycle Management

Azure platform life cycle management is een set van methoden en praktijken die helpen om de waarde en prestaties van je Azure resources te verbeteren gedurende de volledige levenscyclus. Hiermee kun je je cloudstrategie (her)afstemmen op je bedrijfsdoelstellingen, ervoor zorgen dat de cloudomgeving voldoet aan de hoogste criteria van beveiliging, governance en compliance en daarnaast de gezondheid en prestaties van je Azure resources effectief en efficiënt volgen en beheren.

Workload Optimization

Azure workload optimization is het proces van het verbeteren van de prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid van workloads door het analyseren van het resourcegebruik en de configuratie, en het toepassen van best practices en aanbevelingen van Azure Advisor. Azure workload optimalisatie omvat taken zoals het aanpassen van onderbenutte of overbezette resources, het inschakelen van hoge beschikbaarheid en disaster recovery functies, het configureren van beveiligings- en identiteitsbeleid en het optimaliseren van kosten en governance.

Design & Build

Het ontwerp- en bouwproces voor Azure-oplossingen is gebaseerd op CAF (Cloud Adoption Framework) en WAF (Well Architected Framework), die best practices en richtlijnen bieden voor cloudadoptie en -optimalisatie. De CAF volgt een procesgeoriënteerde aanpak en bestaat uit zes stappen: definiëren, plannen, gereedmaken, overnemen, besturen en beheren. De WAF volgt een oplossingsgerichte benadering en heeft vijf principes: kostenoptimalisatie, operational excellence, prestatie-efficiëntie, betrouwbaarheid en beveiliging.

Reporting

Met Azure Reporting kun je metrics en log analytics gegevens bekijken en analyseren. Je kunt tools zoals Azure workbooks, Azure dashboards, Grafana en Power BI gebruiken om visualisaties te maken. Deze helpen je om problemen te onderzoeken, patronen te vinden en te laten zien hoe je Azure resources presteren.

Azure Lighthouse

Met Azure Lighthouse kunnen meerdere Azure subscripties en tenants worden beheerd vanuit één omgeving.

Cloud Security Benchmark

De cloud biedt veel voordelen zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en mobiliteit. Tegelijkertijd maakt cloud computing organisaties kwetsbaar voor cyberaanvallen die daarom steeds vaker en met steeds meer succes worden uitgevoerd. Hoog tijd om je weerbaarheid te vergroten en bedreiging om te zetten in kansen. Ken je de status van je cloudbeveiliging? Waar scoor je goed, waar is ruimte voor verbetering?

De Cloud Security Benchmark is een kosteneffectieve manier om de antwoorden op deze vragen te vinden. De benchmark helpt kwetsbaarheden te identificeren en biedt inzichten om ze te verhelpen.

Het is dus een objectieve methode om je beveiligingsstatus te beoordelen, risico’s te beperken en een solide basis te leggen voor een effectieve beveiligingsstrategie. Je krijgt grip op de beveiliging en dat geeft gemoedsrust omdat je kunt vertrouwen op je IT-systemen.

Vault security

Azure Support

Ons uitgebreide serviceaanbod is opgezet om de efficiëntie, beveiliging en productiviteit van je organisatie te verbeteren. Daarom zijn onze supportdiensten opgebouwd rond het serviceaanbod dat we hebben ontworpen én leveren om bedrijven van elke omvang te ondersteunen. Als onderdeel van onze Managed Services propositie, levert Valid een speciaal team van van level 2- en level 3-cloud engineers, die een aanvulling vormen op onze 24/7 servicedesk. Voor elke beheerde cloudomgeving biedt Valid Azure Managed Cloud basisdiensten, die een aanvulling vormen op- en zijn afgestemd op de specifieke Azure beheerde clouddienst die je afneemt. Deze dienst bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Aangewezen team van een Service Delivery Manager en (Cloud) Engineer die onze 24/7 ServiceDesk van Level 2 en Level 3 cloud engineers aanvult, afhankelijk van de gebruikte dienst;
 • Architecturale en operationele begeleiding;
 • Escalatiebeheer;
 • Onderhoudt contact met de technische teams van Valid en de klant over wijzigingen/projecten met een hoog risico;
 • SLA-rapportage

Uitdagingen in de reis naar de cloud

We begrijpen dat de reis naar de cloud en/of verdere adoptie van cloud een grote uitdaging kan zijn voor bedrijven. Met onze integrale Azure service plans combineren we uitstekende dienstverlening en ondersteuning op basis van bewezen standaarden en innovatie door het volgen van de roadmap van Microsoft.

Hiermee kies je voor een zeer solide basis van diensten, die alles omvat, van infrastructuurontwerp, build, deploy en managed beheer tot geavanceerde cloudservices. Zo maak je als organisatie optimaal gebruik van de kracht en flexibiliteit van Microsoft Azure voor schaalbare, veilige en betrouwbare cloudoplossingen.

Innovatie

We passen onze dienstverlening en oplossingen continu aan om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en veranderende behoeften van klanten door de implementatie van nieuwe features en mogelijkheden in Azure. Onze Azure dienstverlening is flexibel aan te passen aan nieuwe uitdagingen, om jouw collega’s productief, verbonden en veilig te kunnen laten werken.

Wil je meer weten over Microsoft Azure en onze dienstverlening?
Valid – CTA 1