Datagedreven werken

Een datagedreven organisatie begrijpt dat data een waardevol bezit is. Goede data leidt tot cruciale informatie en inzichten voor betere besluitvorming en het succes van jouw bedrijf.

 

Als jouw IT-partner helpen we jouw bedrijfsdoelen waar te maken, door snellere en betere beslissingen te nemen op basis van data. Klaar om beslissingen te nemen op basis van kwalitatieve data? Wij denken graag met je mee.

Valid – vrouw man overleg werkplek
Valid – zakelijk 3

Creëer een datagedreven organisatie

Je erkent data als een waardevol bezit. Daarom wil je investeren in datamanagement om de kwaliteit, integriteit en de beveiliging van je data te waarborgen. Want jij weet als geen ander dat goede data leidt tot informatie en inzichten die uiteindelijk een belangrijke bijdrage leveren aan meetbaar betere besluitvorming en daarmee een belangrijke rol spelen in het succes van jouw business.

Snellere én betere beslissingen nemen die gebaseerd zijn op data? Als IT-partner helpen we jouw bedrijfsdoelen en -ambities waar te maken. 

Wat is datagedreven werken?

Datagedreven werken betekent dat je als organisatie stuurt op basis van feiten waarbij er consequent data geanalyseerd wordt en waardevolle inzichten worden verzameld. Data is de drijvende kracht achter alle beslissingen en activiteiten binnen je organisatie.

Het gaat verder dan alleen technologie en omvat een mentaliteitsverandering en een shift in de manier van werken. Dit kan implicaties hebben voor (nieuwe) functies, rollen en verantwoordelijkheden. Goed datamanagement zorgt voor een solide basis van datakwaliteit, -integriteit en -beveiliging. Het stelt je als organisatie in staat om betrouwbare inzichten te genereren, en daarmee de juiste beslissingen te nemen.

Valid – man vrouw samenwerking

Datagedreven cultuur

Jouw medewerkers moeten data begrijpen, kunnen analyseren en gebruiken om beslissingen te nemen. Wij begrijpen dat dit geen one-size-fits-all benadering is, want verschillende rollen binnen jouw organisatie vragen andere inzichten.

Soms vereist het zelfs een gedragsverandering van uitsluitend vertrouwen op jarenlange ervaring naar nieuwe inzichten en kennis uit actuele data. Onze aanpak voor verandermanagement zorgt ervoor dat de verandering binnen jouw organisatie en bedrijfscultuur duurzaam wordt geborgd.

Oplossingen en diensten voor datagedreven werken


Datamanagement

Beheer en benut jouw data met onze datamanagementstrategieën. Ontdek hoe wij jouw organisatie helpen haar datavisie te definiëren, datavolwassenheid te beoordelen, en kansen te identificeren voor maximaal rendement.

Business- en informatieanalyse

We innoveren continu, met een slimme mix van snelheid en inzicht. Onze Business- & Informatie Analisten verbinden jouw wensen met de juiste IT-oplossingen. Ze vertalen, integreren en werken samen om elke verandering soepel in te voeren.


Datavisualisatie

Valid gelooft in de waarde van data. Datavisualisatie is een belangrijk onderdeel van die waarde. De juiste manier van data visualiseren zorgt bijvoorbeeld voor snellere besluitvorming, een kortere time to market en controle over value drivers. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van krachtige Power BI rapportages & dashboards

Dataplatform

Wil je aan de slag met datagedreven werken om je business te transformeren? Innoveren met AI? Data visualiseren om continu te verbeteren? Aan de slag met selfservice BI? Wat je vraag ook is: je hebt een modern dataplatform nodig. Dit dataplatform fungeert als fundament voor alle aspecten van je datastrategie. 

Een aantal klanten die we geholpen hebben met datagedreven werken

Rabobank
Rabobank

“Wij zijn bezig met een innovatie die nieuw is in de financiële wereld. Er zijn maar weinig partijen op de markt die deze expertise hebben.” Sander Janssen, Head of Digital

RNHB
RNHB

“Het datawarehouse helpt ons om te weten te komen waar de business succes kan behalen.” Roland Currie, IT Director RNHB

Fontys
Fontys

‘Het zijn gewoon goede vakmensen, technisch en inhoudelijk sterk, en gesteund door een krachtige organisatie.’ Frans Vermeulen, Scrum Master Fontys Hogeschool

aMBAFLEX
Ambaflex

‘Omdat Valid als Microsoft-partner ‘dicht op het vuur’ zit, krijgen wij advies waar wij veel aan hebben”, zegt Marcel Schilder, Global IT Director AmbaFlex.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 1