Microsoft Defender Suite

De Microsoft Defender suite bestaat uit een brede set geïntegreerde en geatomiseerde oplossingen voor krachtige beveiliging van onder andere cloudomgevingen (Azure), endpoints, Microsoft 365, identity en apps. Valid Shield, gebaseerd op de site Microsoft XDR suite en verwerkt in ons Modern Work & Infrastructure concept, combineert de verschillende diensten uit de Microsoft Defender suite om je multiplatform endpoints, hybrid identities, e-mail, collaboration tools en SaaS apps te beveiligen via één centrale XDR (extended detection & response) omgeving.

 

 

Microsoft Cyberdreigingen
Defender

Jouw trusted advisor en Microsoft Defender Suite partner

Microsoft Defender is een uitgebreide XDR-suite van beveiligingsoplossingen die apparaten, gegevens en identiteit beschermt tegen verschillende bedreigingen.

Het bevat functies zoals antivirus, firewall, apparaatversleuteling, identiteitsbescherming en cloudbeveiliging.

Microsoft Defender-oplossingen kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: Microsoft Defender XDR (voor Microsoft 365) en Microsoft Defender for Cloud. XDR staat voor uitgebreide detectie en respons, terwijl MDR staat voor beheerde detectie en respons.

Security is één van de grootste uitdagingen voor bedrijven

Security is voor vrijwel elke organisatie één van de grootste uitdagingen. Elk bedrijf is een target voor kwaadwillenden. Maar waar moet je beginnen? Wat heb je nodig en wat niet? Wat is de juiste balans tussen security en flexibiliteit voor medewerkers?

Met Valid Shield combineren én integreren we de belangrijkste diensten en oplossingen op het gebied van security. Hiermee kies je voor een holistisch en solide pakket aan diensten en ondersteuning die het best aansluit op de situatie en behoeften van jouw bedrijf.

Wij zorgen ervoor dat de security goed geregeld is, er adequaat gereageerd wordt bij incidenten en houden alles continu up-to-date. Zo creëren we gezamenlijk de best passende en meest veilige IT-omgeving voor jouw organisatie.  

Vault security

De voordelen van Microsoft Defender Suite

 • Integratie en beheer van security vanuit één centrale omgeving: Eén centraal overzicht van alle informatie over detecties, aangetaste bedrijfsmiddelen, uitgevoerde geautomatiseerde acties en gerelateerd bewijsmateriaal in één wachtrij en één deelvenster in Microsoft Defender-portal.
 • Geautomatiseerde reactie op bedreigingen: Informatie over kritieke bedreigingen wordt in realtime gedeeld tussen de Microsoft Defender XDR-producten om de voortgang van een aanval te helpen stoppen.
 • Zelfherstel voor aangetaste apparaten, gebruikersidentiteiten en mailboxen – Microsoft Defender XDR maakt gebruik van AI-gestuurde automatische acties en playbooks om aangetaste bedrijfsmiddelen weer veilig te maken. Microsoft Defender XDR maakt gebruik van de automatische herstelmogelijkheden van de suite-producten om ervoor te zorgen dat alle aangetaste bedrijfsmiddelen met betrekking tot een incident waar mogelijk automatisch worden hersteld.

Microsoft Partner Designations

Om onze klanten de beste oplossingen en diensten te bieden, werken we nauw samen met Microsoft. Een betrouwbare partner die ons bijstaat in het kiezen van de beste oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten. Niet voor niets hebben we dan ook vijf ‘Microsoft partner designations’. Hiermee tonen we aan dat we dat we aan de strenge richtlijnen van Microsoft voldoen en onze klanten de beste diensten en ervaring kunnen bieden.

Microsoft afbeelding

Microsoft Defender XDR (Microsoft 365)

Microsoft biedt uitgebreide detectie en herstel van bedreigingen voor cloud- en on-premise apps van Microsoft en derden en biedt centralisatie van signalen voor analyse en detectie en reactie op bedreigingen. De bouwstenen zijn Microsoft Defender 365, Microsoft Defender for Cloud en Microsoft Sentinel.

Microsoft 365 Defender is een gebundeld verdedigingspakket voor bedrijven voor en na een aanval dat detectie, preventie, onderzoek en reactie coördineert voor endpoints, identiteiten, e-mail en toepassingen om geïntegreerde bescherming te bieden tegen geavanceerde aanvallen.

Een overzicht van de verschillende Microsoft 365 Defender producten en oplossingen waarmee Microsoft Defender XDR coördineert:

 • Microsoft Defender for Endpoints (MDE)
 • Microsoft Defender for Office 365 (MDO)
 • Microsoft Defender for Identity (MDI)
 • Microsoft Entra Identity Protection (MEIP)
 • Microsoft Defender for Cloud Apps (MDCA)
 • Microsoft Sentinel (alleen mogelijk bij afname van MDR)

Deze services kunnen afzonderlijk worden aangeschaft of als inbegrepen bij MDR voor Microsoft 365 Defender.

Microsoft Defender XDR draagt bij aan een sterke Zero Trust-strategie en -architectuur door uitgebreide detectie en respons te bieden. Microsoft 365 Defender werkt samen met andere uitgebreide detectie- en responstools (XDR) van Microsoft en kan ook worden geïntegreerd met Microsoft Sentinel. Security Center is een cloud security posture management oplossing en wordt gebruikt als basis gebruikt door Valid. Microsoft Sentinel diensten kunnen worden afgenomen als additionele dienst.

Microsoft Defender for Cloud

Microsoft positioneert Defender for Cloud als een oplossing voor Security Posture Management (CSPM) en Cloud Workload Protection Platform (CWPP). CSPM stelt organisaties in staat hun cloudinfrastructuur te beoordelen om naleving van industriële regelgeving te garanderen en beveiligingskwetsbaarheden in hun cloudworkloads te identificeren. Met CWPP kunnen organisaties de risico’s van hun cloudworkloads beoordelen en bedreigingen detecteren voor hun servers (Infrastructure as a Service [IaaS]), containers, databases (Platform as a Service [PaaS]) en storage. Het stelt organisaties ook in staat om foutieve configuraties te identificeren en te herstellen met aanbevelingen voor best practices op het gebied van beveiliging.

Microsoft Defender for Cloud  is een geavanceerde, intelligente bescherming van Azure en hybride bronnen en workloads. Microsoft Sentinel is een cloud-native oplossing voor SIEM (Security Information and Event Management) en SOAR (Security Orchestration Automated Response), die intelligente beveiligingsanalyses biedt voor je hele organisatie, aangedreven door AI, op basis van informatie uit tientallen jaren Microsoft-ervaring. Deze services kunnen als additionele dienst worden aangeschaft.

Managed Detection and Response (MDR)

Naast de XDR Services kan de optionele module Managed Detection and Response (MDR) worden aangeschaft. Managed Detection and Response (MDR) is een service die een reeks uitbestede mogelijkheden biedt om 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar bewaking en detectie, proactieve detectie van bedreigingen, prioritering van waarschuwingen, gecorreleerde gegevensanalyse, beheerd bedreigingsonderzoek en herstel te leveren. MDR wordt vaak gezien als een in-house Security Operations Center (SOC) alternatief of SOC-as-a-service. Het combineert een menselijk element van hoogopgeleide experts met zeer geavanceerde IT security technologie.

Valid Shield

We begrijpen dat alle waarschuwingen over cyberdreigingen, de overdaad aan beschikbare informatie en het maken van de juiste keuzes op het gebied van IT security overweldigend kan zijn. Met Valid Shield bieden we één integrale dienst, waarbij we de beste oplossingen, producten en diensten combineren in ons Modern Work & Infrastructure concept om jouw organisatie zo te aller tijde zo veilig mogelijk te houden. Met Valid Shield kies je voor bewezen standaarden op basis van state-of-the-art Microsoft technologie, in combinatie met de bewezen betrouwbare dienstverlening van Valid.

Continu verbetering en innovatie

Valid Shield wordt continu aangepast, aangevuld en verbeterd, om ervoor te zorgen dat jouw organisatie altijd gebruik maakt van de nieuwe technologieën en je collega’s zo veilig mogelijk kunnen werken. Op die manier ben je verzekerd van de best mogelijke bescherming tegen cyberdreigingen.

Aanvullende diensten

 • Incident Follow-up
 • Microsoft Sentinel
 • Managed Detection and Response
Wil je meer weten over Microsoft Defender Suite en onze dienstverlening?
Valid – CTA 1