Verbeter je cybersecurity met Microsoft Attack Simulation & Training

Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder. Daarom is het cruciaal om hier een hoge mate van bewustzijn over te hebben. Een effectieve manier om het bewustzijn te vergroten, is ‘aanvalssimulatie’ en training. Microsoft biedt hier een krachtige tool voor: 𝗠𝗶𝗰𝗿𝗼𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗔𝘁𝘁𝗮𝗰𝗸 𝗦𝗶𝗺𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗧𝗿𝗮𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 (𝗠𝗔𝗦𝗧). Hiermee identificeer je kwetsbaarheden, train je medewerkers en verbeter je het algehele beveiligingsniveau van je organisatie.

Wat is Microsoft Attack Simulation and Training?

Microsoft Attack Simulation and Training (MAST) is een service die wordt aangeboden binnen Microsoft Defender for Office 365. Het stelt organisaties in staat om real-world aanvalsscenario’s te simuleren en het reactievermogen van hun beveiligingsteams te verbeteren. Met MAST kunnen bedrijven verschillende aanvalstechnieken simuleren die door kwaadwillenden worden gebruikt, zoals phishing, ransomware en geavanceerde aanhoudende dreigingen (APT’s). Door deze simulaties kunnen organisaties hun beveiligingsniveau inventariseren en ontdekken waar ruimte is voor verbetering.

De voordelen

Identificatie van kwetsbaarden

MAST helpt organisaties bij het identificeren van zwakke plekken in hun IT-security, door real-world aanvalsscenario’s na te bootsen. Door actief naar kwetsbaarheden te zoeken, kunnen bedrijven proactief maatregelen nemen, om deze weg te nemen voordat ze worden misbruikt door kwaadwillende actoren.

Training van personeel

MAST biedt een trainingsmogelijkheid voor beveiligingsteams. Door het uitvoeren van aanvalssimulaties kunnen medewerkers worden getraind in het herkennen van verdachte activiteiten, het omgaan met beveiligingsincidenten en het effectief reageren op cyberaanvallen. Deze training draagt bij aan het verhogen van de bewustwording en de bekwaamheid van het personeel op het gebied van cybersecurity.

Verbetering van reactietijd

Door regelmatig aanvalsscenario’s te simuleren, kunnen organisaties hun reactievermogen op beveiligingsincidenten verbeteren. MAST stelt bedrijven in staat om te testen hoe snel ze in staat zijn om verdachte activiteiten te detecteren, te analyseren en erop te reageren. Door deze reactietijden te verkorten, kunnen organisaties de impact van cyberaanvallen minimaliseren en de downtime van systemen verminderen.

Optimalisatie van beveiligingsmaatregelen

Op basis van de resultaten en inzichten van de aanvalssimulaties kunnen organisaties hun beveiligingsmaatregelen finetunen en optimaliseren. MAST geeft gedetailleerde rapporten en analyses die inzicht geven in de effectiviteit van bestaande beveiligingsoplossingen en waar verbeteringen nodig zijn. Door deze inzichten te benutten, kunnen organisaties hun beveiligingsinfrastructuur versterken en zich beter wapenen tegen dreigingen.

Hoe kun je met MAST aan de slag gaan?

Het gebruik van Microsoft Attack Simulation and Training is eenvoudig en vereist geen uitgebreide technische expertise. Organisaties die Microsoft Defender for Office 365 gebruiken, hebben toegang tot MAST als onderdeel van hun abonnement. Het instellen en uitvoeren van aanvalssimulaties kan worden gedaan via het Microsoft 365-beheercentrum, waar gebruikers stapsgewijze instructies kunnen vinden om aan de slag te gaan.

Training en tests

Het optimale aantal phishing-tests en trainingen per jaar kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de organisatie, het niveau van cyberbewustzijn bij werknemers, en de frequentie waarmee nieuwe phishing-technieken en -trends opduiken. Echter, als algemene richtlijn wordt aanbevolen om phishing-tests en -trainingen minstens vier keer per jaar uit te voeren. Dit stelt organisaties in staat om regelmatig de kennis en alertheid van hun personeel op het gebied van phishing te testen en te verbeteren.

  • Regelmatige bewustwording en herinnering
  • Aanpassing aan veranderende dreigingen
  • Consistente training en feedback
  • Versterken van reactiecapaciteit

Kortom, het uitvoeren van phishing-tests en -trainingen vier keer per jaar biedt een goede balans tussen het handhaven van een hoog niveau van cyberbewustzijn en het voortdurend aanpassen aan veranderende dreigingen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze frequentie slechts een richtlijn is en dat organisaties hun phishing-testprogramma’s kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en omstandigheden.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 1
T2.1-blog-header-1x-1024×576
Vorige artikel Geforceerde uitrol van nieuwe Microsoft Teams
Volgende artikel Ontdek de Valid Cloud Security Benchmark
Vault security