Digitale transformatie

Maximaal rendement uit je bedrijfs-, markt- en productdata halen? Digitale transformatie is een proces om je als organisatie aan te passen aan de snel veranderende digitale wereld.

 

Van het herzien van bedrijfsprocessen, het implementeren van nieuwe technologieën tot het creëren van waarde voor klanten en andere stakeholders.

Valid – samenwerken, man
Valid – overleg werkplekken

Informatievoorziening

als drijver van waarde

Digitale Transformatie. Het is een proces om als organisatie voorop te blijven lopen in de snel veranderende digitale wereld. Vooral voor moderne organisaties is het cruciaal. Van het herzien van bedrijfsprocessen, het implementeren van nieuwe technologieën tot het creëren van waarde voor klanten en stakeholders. Vaak wordt de waarde van een goede en georganiseerde informatievoorziening onderschat en ligt de verantwoordelijkheid hiervan alleen bij de IT-afdeling.

Wij zijn van mening dat het een brede management verantwoordelijkheid is. Juist omdat het een direct gevolg is van de uitgestippelde organisatiestrategie. Maximaal rendement uit je bedrijfs-, markt- en productdata halen? Wij helpen je graag met het creëren van een datagedreven organisatie. Met vertrouwen kijken en denken we samen vooruit.

Digitale strategie

De digitale strategie van een organisatie moet aantoonbaar een bijdrage leveren aan de volgende 3 kerngebieden:

1: Organisatiestrategie

Draagt bij aan het bereiken van de langetermijnambities van de organisatie.

2: Operatie

Ondersteunt de effectiviteit en efficiency van alle processen van de operatie (Going Concern).

3: Compliance

Bewaakt en draagt bij aan de (wettelijke) eisen waaraan de organisatie moet voldoen en informatieveiligheid.

Digitale transformatie, model Valid

Strategische visie en Leiderschap

Begin met een duidelijke visie op digitale transformatie. Deze visie moet door het management en de directie breed worden gedragen en prioriteit worden gegeven aan de transformatie.

Klantgerichtheid en innovatie

Identificeer klantbehoeften en ontwikkel innovatieve oplossingen. Een datagedreven organisatie luistert naar klanten en past zich snel aan.

Procesoptimalisatie en automatisering

Analyseer bestaande processen en identificeer gebieden voor verbetering. Gebruik data om inefficiënties te verminderen en automatisering te bevorderen.

Technologie implementatie

Samen kiezen we de juiste technologieën die passen bij jouw strategische doelen. Daarbij kijken we specifiek naar zaken zoals cloud computing, data-architectuur en -technologie, advanced analytics & AI, en IoT. Goed datamanagement speelt hierbij een sleutelrol. Bij Valid weten we wat er mogelijk is. Samen met jou maken we de beste passende keuzes in het oerwoud van mogelijkheden.

Data governance

Data governance waarborgt consistentie en naleving van dataregels. Het zorgt ervoor dat data op een gestructureerde en verantwoorde manier wordt beheerd. Het is belangrijk om als organisatie een een robuust data governancebeleid te implementeren. Dit omvat regels, processen en verantwoordelijkheden voor het bewaren en beheren van alle data in je organisatie. Belangrijk is om daarbij ook weer te kijken naar de (on)mogelijkheden: wil jouw organisatie meer datademocracy waarbij databronnen en beheer, laag in de organisatie worden belegd? Of is je organisatie meer gebaat bij centrale dataregie?

Begin met het einddoel voor ogen

Digitale transformatie is geen losstaande activiteit of traject. Het vraagt een duidelijke focus en vasthoudendheid van je organisatie. Om zo de doelstellingen uit de drie kerngebieden Strategie, Operatie, en Compliance te kunnen realiseren. Met de juiste keuzes, een verantwoorde strategie én via een optimale executie, kan jouw organisatie haar ambities bereiken. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Want we worden blij als we onze klanten mogen bijstaan in het maken van de slimste keuzes.

Oplossingen en diensten voor digitale transformatie


Datamanagement

Beheer en benut jouw data met onze datamanagementstrategieën. Ontdek hoe wij jouw organisatie helpen haar datavisie te definiëren, datavolwassenheid te beoordelen, en kansen te identificeren voor maximaal rendement.

Datagedreven werken

Je erkent data als een waardevol bezit. Jij weet als geen ander dat goede data leidt tot informatie en inzichten die een belangrijke bijdrage leveren aan de besluitvorming en het succes van jouw organisatie. Snellere én betere beslissingen nemen die gebaseerd zijn op data? 

Changemanagement

Wil je een succesvolle verandering doorvoeren? Onze changemakers zetten hun kennis en ervaring in om jouw project tot een succes te maken, ongeacht de aanpak.

Een aantal klanten die we geholpen hebben met digitale transformatie

Rabobank
Rabobank

“Wij zijn bezig met een innovatie die nieuw is in de financiële wereld. Er zijn maar weinig partijen op de markt die deze expertise hebben.” Sander Janssen, Head of Digital

RNHB
RNHB

“Het datawarehouse helpt ons om te weten te komen waar de business succes kan behalen.” Roland Currie, IT Director RNHB

Fontys
Fontys

‘Het zijn gewoon goede vakmensen, technisch en inhoudelijk sterk, en gesteund door een krachtige organisatie.’ Frans Vermeulen, Scrum Master Fontys Hogeschool

aMBAFLEX
Ambaflex

‘Omdat Valid als Microsoft-partner ‘dicht op het vuur’ zit, krijgen wij advies waar wij veel aan hebben”. Marcel Schilder, Global IT Director AmbaFlex.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 1