Digitalisering waarborgt een efficiënte rol als huisvester en een steeds groter wordende maatschappelijke rol

Hoe ondersteun je jouw huurders digitaal optimaal? Hoe realiseer je de rol van maatschappelijk betrokken woningcorporatie, met thema's als veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid? 

Laat data het werk voor je doen en focus je op je kerntaken. 

Efficiëntie

Als sociaal vastgoed ontwikkelaar en beheerder gaan efficiëntie en verduurzaming hand in hand

Er zijn diverse ‘standaard’ processen die met digitalisering efficiënter kunnen worden gemaakt, zoals mutaties, service en onderhoud, beheer van voorzieningen en compliance. Maar ook veiligheid en leefbaarheid in de wijk zijn actuele thema’s die vaak samen met de bewoners worden verbeterd. Met een digitaal huurdersportaal kan de corporatie inzicht verkrijgen in de behoefte die een wijk heeft, maar kan daarmee ook een verbindende rol vervullen tussen vraag en aanbod onderling.

Verduurzaming van de vastgoedportefeuille kan behalve door statische elementen zoals zonnepanelen, isolatie en vergroening met smart data en IoT ook dynamisch worden geoptimaliseerd. Zelfs nieuwe sociale woningconcepten als tiny houses met voorzieningen ‘as a service’ behoort tot de mogelijkheden, mits goed remote beheer is ingericht.

Maatschappij

De maatschappelijke rol van woningcorporaties groeit

Klantbehoeften en incidenten in combinatie met publiek toegankelijke informatie kunnen waardevolle inzichten geven aan hulpdiensten, sociale partners en zorgverleners en derde partijen. Data is daarin een bepalende factor en de woningcorporatie is de meest aangewezen partij om binnen de sociale doelgroep die centrale rol in te vullen, mits uiteraard binnen de bestaande wet- en regelgeving.

Gemeenten lijken steeds minder de regie te kunnen pakken. Intensievere samenwerking met woningcorporaties met een data gedreven aanpak is vanuit maatschappelijk oogpunt en vanuit efficiency-oogpunt een grote kans.  Lees hier meer over hoe je transformeert naar een data-gedreven strategie.

Inspiratie

Digitaal vooroplopen als woningcorporatie

- Ontdek hoe ZOwonen geworden is tot een digitale woningcorporatie. Lees de case. 

- Vesteda biedt haar huurders de optimale gebruikerservaring, terwijl op de achtergrond processen volledig zijn geautomatiseerd. Lees hoe Vesteda digitaal vooroploopt

Vooroplopers

Klik op de logo's om te ontdekken hoe ZOwonen en Vesteda vooroplopen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.