Smart data voor compliance en verschuivingen in de waardeketen

Compliancy en operational excellence; hoe combineer je die twee het meest effectief?

Met slim gebruik maken van data-oplossingen en applicaties, als je het ons vraagt.

Onze sterktes

Welk thema staat bij jullie hoog op de agenda?

Wat staat er in jullie strategisch plan en hoe geven jullie invulling aan het versterken van het resultaat, de marktpositie en groei? Een aantal generieke trends en thema’s zul je - net als wij – herkennen:

 Compliance & Risk

 Operational Excellence

 Customer Experience (front-end development)

 Value Chain Integration (back-end development)

Compliancy & OpEx

Er zijn twee grote bewegingen gaande in de Finance markt. Bovenaan de prioriteitenlijst staat compliancy als extrinsieke drijfveer. Als tweede staat operational excellence als intrinsieke drijfveer om kosten te besparen en meer te centraliseren en te digitaliseren.

Hierin speelt (transactionele) data een belangrijke rol. Het combineren van data uit verschillende bronnen kan verrijkende inzichten geven en nieuwe ontwikkelingen sturen. Maar ook de externe verzoeken van ECB, DNB, toezichthouders en holding zijn aan verandering onderhevig en de eisen worden steeds specifieker en stringenter. Dit vraagt om een dynamische - lees: agile - data governance aanpak om kosten te beheersen en om aan toekomstige richtlijnen te kunnen voldoen. Wij zien nog veel potentieel in het slimmer inrichten van data management.

Hoe sta jij er voor als het gaat om data kwaliteit? Doe de gratis Data Quality Scan en kom er direct achter.

De keten

De financiële waardeketen verandert. Nieuwe (fintech) spelers aan zowel de back-end als de front-end kant van de markt nemen steeds meer de rol over van traditionele spelers, met name banken. Maar ook verzekeraars en claim handlers zien technologie en netwerkplatforms impact maken op de keten.

De rol van die traditionele partijen verandert. Waar voorheen financiële middelen de belangrijkste asset was, met ‘wat service’ er omheen, zal in de toekomst de toegevoegde waarde uit smart data worden gehaald. Maar hoe ga je data uit zovele bronnen op een adequate, dynamische manier ontsluiten naar de frontoffice of derde partijen?

Inspiratie

Ontdek hoe data-ethiek een belangrijke factor is bij goed data-management; lees het opinie stuk van Hoogleraar Erik van Beulen op de site van onze partner AG Connect.

Lees het hier

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.