Datafreak & Power BI Consultant

Mirza Avdic

Wat ik het leukste vind aan mijn baan? Te veel om op te noemen. Om te beginnen ben ik bijna 100% van mijn tijd met Power BI bezig. Dit is een geweldige tool om data en informatie te visualiseren. Jarenlang heb ik met Excel gestoeid maar na introductie met Power BI ging er een wereld voor me open. Daarnaast kan ik aan de slag bij verschillende klanten, organisaties en culturen en krijg ik met elke nieuwe opdracht ook te maken met verschillende uitdagingen. Ik verveel me dus geen moment. Zeker omdat het altijd om bulken van data gaat – ik ben een datafreak– waar altijd een nieuwe waarde of inzicht uit te halen valt. Het moment waarop de klant waardevolle, verassende inzichten krijgt geeft mij de energie om dit werk nog lang te blijven doen.

Als ik in het kort moet uitleggen wat mijn werk inhoudt zou ik zeggen; dat ik data visualiseer. Een meer uitgebreid antwoord is dat mijn werk een combinatie is van data visualist, data analist/scientist, business analist, informatie analist en dat ik een bruggenbouwer ben tussen IT en business. Ik spreek verschillende mensen met een key-role positie in een organisatie en neem interviews af om te achterhalen waar die persoon, groep mensen of organisatie daadwerkelijk behoefte aan hebben. Het is cruciaal om tijdens de interviews duidelijk naar boven te halen wat er speelt, wat er nodig is en wat mogelijk is. Op basis van de opgehaalde kennis maak ik een overzicht van rapporten en dashboards die gebouwd moeten worden. Dan is het belangrijk om de relevante en up-to-date databronnen te verzamelen. Deze bronnen zijn de voeding voor de rapporten en dashboards die uiteindelijk de waardevolle inzichten gaan genereren voor de gebruikers en belanghebbenden. Om de dashboards te bouwen gebruik ik Power BI software. Deze software is geschikt om meerdere en verschillende type databronnen onder te brengen onder één datamodel en vanuit daar de vragen te beantwoorden middels (interactieve) visualisaties.

Toen ik vaardig begon te worden met Power BI, en het steeds leuker werd om ermee te werken, wilde ik een nieuwe job waar ik me volledig op Power BI kan focussen. Dus ik naar Google met de zoekopdracht “Power BI consultant” en vervolgens belandde ik op de pagina van Valid. De vacature beviel me zodanig goed dat ik meteen heb gesolliciteerd. Na een paar hele prettige gesprekken met collega’s Carolien, Guido, Joost en Jacques had ik een heel goed gevoel over de mensen en de cultuur binnen Valid. 

Wat me sinds ik bij Valid werk opvalt en wat nog steeds zo is, is dat mijn collega’s echt altijd voor je klaar staan en tijd nemen om met je te sparren als dat nodig is. Hierdoor sta je nooit alleen. Immers, niemand weet alles dus heb je soms een beetje hulp van anderen nodig. Wat nog belangrijker is dat je bij Valid de kans en vrijheid krijgt om je eigen pad te creëren. Daar maak ik dankbaar gebruik van, zo volg ik verschillende opleidingen waardoor ik professioneel kan groeien en met nog meer plezier werk! 
 

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.