Consultant

Minke Mennen

Als consultant bij Valid Digital Business help ik klanten waarde te halen uit data. Ik achterhaal behoeften en zet zo data om in actie-gerichte inzichten, concrete adviesplannen en impactvolle projecten. Hierbij sla ik vaak de brug tussen business vraagstukken en IT-oplossingen die uiteindelijk bijdrage aan een betere besluitvorming. Kortom, ik vertel het verhaal achter de data en vertaal dit naar de best passende oplossing voor de opdrachtgever. 

Mijn rol als consultant is enorm veelzijdig. Elke opdracht en klant is anders. Dus ook de werkzaamheden en verantwoordelijkheden verschillen keer op keer. Zo werkte ik de afgelopen periode aan verschillende opdrachten voor verschillende type klanten, bij bijvoorbeeld een internationale automotive organisatie, een groot productiebedrijf en nam ik deel aan verschillende interne projecten. Ik schreef diverse plannen, voorstellen, bouwde dashboards, deed verschillende analyses en was betrokken bij een aantal pre-sales trajecten. 

Het leuke aan mijn rol als consultant is dat je elke keer opnieuw wordt uitgedaagd. Je komt bij verschillende bedrijven over de vloer en leert zo verschillende branches kennen. Daarnaast verdiep je je iedere keer weer in een nieuw onderwerp. Een andere mooie bijkomstigheid voor mij in mijn rol als consultant is dat je vaak niet wordt gevraagd voor standaard klussen of repeterend werk. Vaak kom je helpen bij de moeilijkere en uitdagendere vraagstukken. Dat maakt het werk ontzettend leuk en afwisselend. Mede hierdoor leer je relatief veel in korte tijd. Dit was voor mij dan ook een van de redenen om voor consultancy te kiezen. 

Via LinkedIn kwam ik in aanraking met Valid en ik was meteen enthousiast. Een ambitieus en innovatief bedrijf waar de klant centraal staat is een plek waar ik mijzelf graag zie werken. De match was er meteen. De fijne, informele sfeer bij Valid past bij mij. Het is een professioneel bedrijf met bourgondische roots. Iedereen is open en eerlijk naar elkaar en er is weinig tot geen hiërarchie. Valid vindt het belangrijk dat je iets doet waar je energie van krijgt, iets wat bij je past. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hierbij gaat het niet alleen om het volgen van cursussen en het halen van certificeringen maar ook het pro-actief stellen van doelen en elkaar feedback geven en vragen bij collega’s en klanten. Hierdoor merk je ook dat je in korte tijd jezelf ontwikkelt, beter wordt in je vakgebied en zo het beste uit jezelf haalt.  

Ook enthousiast geworden? Goed nieuws, ik zoek nog nieuwe collega’s. Check hier de vacatures en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie.
 

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.