Scrummaster

Joris Janssen

"Ik ben scrum master, wat inhoudt dat ik een team van ontwikkelaars, testers en mensen uit de business mag begeleiden in het maken van mooie oplossingen voor klanten. Voor mij komt daar planning, procesverbetering en releasemanagement bij kijken en in het algemeen ervoor zorgen dat het team zo effectief mogelijk is. 

Ik mag dat op dit moment doen voor zo’n vier projecten bij drie verschillende klanten. De teams verschillen in grootte van twee tot zes mensen. Collega's van Valid, medewerkers van de klant, techneuten, gebruikers, schoolverlaters en oude rotten in het vak; echt een mix van mensen. Dit zorgt er voor dat mijn werk heel gevarieerd is en het bepaald of een team mij veel of weinig werk kost. Eén van mijn huidige projecten is dat we met een team van zes mensen aan een Modern dataplatform bij een vastgoedorganisatie werken. Daar bouwen we hypermoderne rapporten die de klant inzicht geven in allerlei zaken die voor hun van belang zijn, zoals leegstand (en redenen waarom) en de besteding van budgetten. Natuurlijk moet al deze data ook binnengehaald worden, waarvoor wij een framework ontwikkeld hebben zodat we dat snel kunnen inrichten en de data herbruikbaar is. Bij een andere klant, een specialistische hypotheekverstrekker, bouwen we een soortgelijk platform, maar voor compleet andere data en rapportages. En datzelfde doen we bij een Waterschap, waar de mensen en de wensen weer helemaal anders zijn. 

Al die projecten hebben natuurlijk gemeen dat een zo goed mogelijk resultaat alleen maar tot stand komt met de beste mensen, die de juiste focus hebben en de correcte input van de klant krijgen. En dat allemaal op het juiste moment. Daar ligt dan ook vooral mijn uitdaging: iedereen met de neus dezelfde kant op krijgen. Zorgen dat het hele team weet wat de bedoeling is en allemaal naar hetzelfde doel streven. En dat uiteraard perfect laten aansluiten op een klant, die niet altijd goed weet wat hij wil. Het mooiste vind ik vervolgens dat, na een aantal maanden keihard werken, de klant zo tevreden is dat hij meer projecten wil draaien met hetzelfde team. Daar ben ik dan wel trots op!

Ik ben bij Valid gestart als testcoördinator en de focus op kwaliteit wat die rol met zich meebrengt gebruik ik nog elke dag en vind ik gelukkig vaak terug in mijn Valid collega’s en onze projecten. Soms is het moeilijk om klanten die vooral naar een deadline toewerken te overtuigen van het belang van kwaliteit en dat daar tijd voor genomen moet worden, maar ik ben blij dat Valid altijd achter mij en het team staat. “Als we het doen, doen we het goed”.

Naast dat ik aangetrokken werd tot Valid door de goede salariëring en arbeidsvoorwaarden, kwam ik er al snel achter dat Valid nog veel meer te bieden heeft, zeker op het gebied van training en doorgroeimogelijkheden, maar ook op sociaal gebied met borrels, uitjes en feesten. Tevens heb ik echt het gevoel dat er een team achter je staat, waarbij je alle vragen kan neerleggen."

Trouwens, ik zoek een nieuwe collega! Dus als je enthousiast bent geworden van mijn verhaal, check dan hier de vacature en wie weet zijn we binnenkort collega's!"

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.