Testcoördinator

Joris Janssen

"Ik ben testcoördinator, wat inhoudt dat ik een team van testers (en gedeeltelijk een team van ontwikkelaars) mag aansturen als meewerkend voorman, in het schrijven van handmatige en automatische tests, en het (laten) uitvoeren daarvan. Voor mij komt daar dan een hoop planning en procesverbetering bij kijken, het afhandelen van gevonden bugs en het in goede banen leiden van releases. 

Op dit moment werk ik voor een klant waar een system gebouwd wordt waarmee agrarische collectieven subsidieaanvragen kunnen doen voor landschapsbeheer op of rond hun percelen. Deze worden geografisch beoordeeld door meerdere kaartlagen op elkaar te leggen, waarna een medewerker kortingen toepast en betaald. We bouwen dit met een scrum team van 10 mensen, waaronder mensen die niet uit de ICT wereld komen. Dat geeft het team een dynamische sfeer, waarbij iedereen zijn eigen expertise bijdraagt. Als testcoördinator ben je dan echt de spin in het web, en sta je constant in contact met iedereen. Als zo’n product dan bij de gebruikers terecht komt, is het heel leuk om ernaast te zitten als ze merken hoeveel beter de nieuwe oplossing is, of hoeveel sneller of makkelijker dit hun werk maakt. En als de enige opmerkingen slechts kleine dingen zijn, weet je dat het team goed werk heeft geleverd. Daar ben ik dan wel trots op. 

Het is nog wel eens een uitdaging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zorgen dat het hele team weet wat de bedoeling is, en allemaal naar hetzelfde doel streven. Daarnaast is het ook vaak moeilijk om klanten die vooral naar een deadline toewerken te overtuigen van het belang van kwaliteit en dat daar dan ook de tijd voor genomen moet worden. Naast dat ik aangetrokken werd tot Valid door de goede salariëring en het unieke bonussysteem, kwam ik er al snel achter dat Valid nog veel meer te bieden heeft, zeker op het gebied van training en doorgroeimogelijkheden, maar ook op sociaal gebied met borrels, uitjes en feesten. Tevens heb ik echt het gevoel dat er een team achter je staat, waarbij je alle vragen kan neerleggen."

Word jij de nieuwe collega van Joris?

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.