Valid Nieuws

13 jun. 2019

Innovatie | Data Science: Inzicht krijgen in mogelijkheden en kansen voor uw business?

Data Science, je kunt er bijna niet meer omheen zoveel wordt hierover geschreven. Maar wat is Data Science eigenlijk precies in begrijpelijke termen? Welke nieuwe mogelijkheden brengt het? Op welke ‘oude wijn in nieuwe zakken’ bouwt het door? En hoe verhoudt Data Science zich tot de andere nu erg populaire termen als Big Data en Kunstmatige intelligentie? Of kunnen we beter kijken naar Data Science vanuit beproefde proces optimalisatie principes als Lean en Six Sigma?

Afgaande op internet lijken er eindeloos veel mogelijkheden te zijn met Data Science. Maar tegelijkertijd zie je dat buiten een handje vol grote jongens als Google, Facebook en Uber, de echte onomstreden toepassingen maar mondjesmaat van de grond af komen. Hoe dat komt, terwijl bij gewone bedrijven voldoende met Data Science wordt geëxperimenteerd?

Tijdens deze bijeenkomst gaat Johan van Rooij met u in op deze en andere vragen. Johan gaat Data Science in de juiste context plaatsen en een aantal handvaten geven om er zelf over na te denken. Dit zodat u zelf een idee kunt vormen over wat je als bedrijf met Data Science kunt? En wat er voor nodig is om er voor te zorgen dat Data Science binnen uw bedrijf wel een succes wordt met tastbare resultaten tot gevolg.

Alvast een voorproefje? Over de vraag ‘Wat is Data Science’ kunt een aantal blog artikelen van de hand van Johan van Rooij lezen: hier vindt u de links naar deel 1 en deel 2.


Over de spreker 


Johan van Rooij, is Senior Data Scientist bij Valid en Assistant Professor aan de Universiteit Utrecht. Als expert op het gebied van algoritmiek en machine learning heeft Johan veel ervaring met het optimaliseren van logistiek en productie processen.

Over de organisatie

Dit evenement wordt door Flevum georganiseerd. Zie hier meer informatie over Flevum. 

Datum / tijd

12/09/2019 van 16:00 tot 18:30

Locatie

Landgoed Huize Bergen, Vught.

Speciaal geschikt voor Directieleden en senior management van bedrijven met 50 of meer medewerkers.

Inschrijven

Terug naar nieuwsoverzicht

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.