Datavisualisatie

Valid gelooft in de waarde van data. Datavisualisatie is een belangrijk onderdeel van die waarde. De juiste manier van data visualiseren zorgt bijvoorbeeld voor snellere besluitvorming, een kortere time to market en controle over value drivers. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van krachtige Power BI rapportages & dashboards. Onze experts kennen de do’s & dont’s van datavisualisatie en helpen je het verhaal achter de data te vertellen. Microsoft’s Power BI wordt steeds vaker genoemd als dé tool om je data op een zo krachtig mogelijke wijze te presenteren. Maar waar begin je? Hoe ontsluit je een databron en hoe transformeer je grafieken naar een goed, actiegericht, dashboard? 

Valid – werkplek 2

In drie stappen naar datavisualisatie

In drie stappen stomen we organisaties klaar om zelf de vruchten te plukken van krachtige datavisualisatie, met behulp van Power BI. In een week doorlooptijd leveren we op basis van jouw data drie rapporten op. Rapporten die je dus direct in kunt zetten. Tegelijkertijd leiden we je mensen op tot echte ‘self service’ Power BI-ers én geven we ze de kennis om zelf dashboards te ontwikkelen. 

Valid – vrouw 1
0
1
Voordoen

Wil je jouw data gebruiken om inzichten te verkrijgen, processen te optimaliseren en innovatie te stimuleren?

Elke stap in de optimale benutting van bedrijfsdata begint met een duidelijke strategie beleid op Informatievoorziening.

Dat vereist een heldere datamanagementstrategie die aansluit bij jouw bedrijfsdoelstellingen en zorgt voor datakwaliteit, dataveiligheid, en beschikbaarheid binnen én buiten de organisatie. Uiteraard met de juiste rechten voor toegang.

0
2
Samen doen

In de volgende stap gaan we verder waar we gebleven zijn. Onder begeleiding van onze Power BI experts ontwikkelen we samen dashboards waarmee we samen waarde toevoegen aan jouw business.

De eerste bron is ontsloten, de eerste rapporten zijn gerealiseerd en de kennis van jouw mensen is nu op een dusdanig niveau dat ze zelfstandig aan de slag kunnen met het ontwikkelen van dashboards. 

0
3
Zelf doen

De eerste rapporten staan, nu is het tijd om zélf aan de slag te gaan.

De belofte die Power BI doet als het gaat om datavisualiseren, is dat je een hoge mate van zelfstandigheid ontwikkelt in het creëren van rapporten en dashboards.

Selfservice BI dus. Uiteraard staan we klaar om bij te springen, indien nodig. 

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 1