Dataplatform

Wil je aan de slag met datagedreven werken om je business te transformeren? Innoveren met AI? Data visualiseren om continu te verbeteren? Aan de slag met selfservice BI?

 

Wat je vraag ook is: je hebt een modern dataplatform nodig. Dit dataplatform fungeert als fundament voor alle aspecten van je datastrategie. 

Valid – business
Valid – zakelijk 3

Toekomstgericht

Er bestaat geen ‘one size fits all’ dataplatform. De beste keuze voor jouw organisatie is een platform die antwoord geeft op jouw vragen en klaar is voor de toekomst. Valid ontwerpt, bouwt en, het liefst, beheert een dataplatform op basis van jouw behoeftes. Dit doen we met behulp van standaard componenten uit de Microsoft Azure wereld. Zo zit je niet vastgebonden aan maatwerk of legacy. 

Brons, zilver of goud?

Samen met jou gaan we sowieso voor goud. Adopteren we hiervoor de ‘Medallion-architectuur’? Dient jouw dataplatform gebouwd te worden op basis van een datalakehouse? Kiezen we hiervoor Microsoft Fabric, Databricks, of iets anders? De antwoorden op deze, en meer, vragen beantwoorden we samen. 

Eén slim en veilig geheel

Welke databronnen, applicaties, apparaten, batch- of streaming data wil je koppelen aan je dataplatform? Om een moderne dataplatform te realiseren moeten deze bronnen op een eenduidige wijze worden aangesloten. We brengen je data tot leven. Jouw dataplatform wordt modulair gebouwd en blijft uiterst flexibel en schaalbaar. We houden vanzelfsprekend rekening met security- en privacy ‘by design’. Het mitigeren van risico’s staat bij ons voorop. 

Valid – vrouw werkplek

Klaar voor (advanced) analytics 

Een moderne dataplatform hoort rekening te houden met diverse eindgebruikers en toepassingen. De meeste organisaties hebben genoeg aan selfservice Business Intelligence. Met de komst van nieuwe AI-mogelijkheden willen sommigen aan de slag met selfservice analytics en andere data science oplossingen. We dagen je graag uit: naast je huidige behoeftes, aan welke eisen zal in de toekomst jouw dataplatform aan moeten voldoen? 

Strakke governance 

Een dataplatform is meer dan een technologische aangelegenheid. Je verlangt terecht van een partner zoals Valid dat die de volledige levenscyclus van jouw bedrijfsgegevens behandelt, van applicatie landschap tot aan het toegankelijk maken van data voor eindgebruikers. Op basis van heldere afspraken over wie wat doet bepalen we samen welke verbeteringen geïmplementeerd dienen te worden op de volgende gebieden: data governance, master data- en data quality management evenals de mate van integratie naar en presentatie van de data in de dataplatform.  

Een modern dataplatform betekent continu verbeteren

Een dataplatform vormt geen eenmalige exercitie. We dragen daarom ook graag de verantwoordelijkheid voor het beheer en continue verbeteren van jouw dataplatform. Onze managed services practice garandeert kwaliteit en continue verbetering.  We doen er alles aan om jouw organisatie te ontzorgen en in staat te stellen om zich te focussen op waardecreatie. 

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 1