Business Intelligence & Analytics

BI & Analytics 

Nieuwe olie? Goud waard? Hoe dan ook, de waarde van data wordt pas zichtbaar zodra je er iets mee doet! Wanneer je ziet wat het betekent en je verbanden kunt leggen vanuit diverse databronnen. Door die aan elkaar te koppelen is het mogelijk een proces, product of zelfs een heel bedrijf te sturen. Dit alles is alleen mogelijk wanneer data inzichtelijk  en toegankelijk is voor medewerkers. 
Dit kan met behulp van Business Intelligence. Onze definitie van BI? “De benodigde informatie, in de juiste vorm, op de juiste plaats op het moment dat het er toe doet”. Maar hoe weet je wat de juiste vorm is en wanneer het de juiste timing is? Daar helpen wij je mee. 


Strategie en beoordeling

Een succesvol BI-initiatief combineert vaak processen, methodologieën, organisatiestructuur, tools en technologieën. Dit kan worden gedefinieerd als “business-driven agile enterprise BI”, waarbij besluitvorming op strategisch, tactisch en operationeel niveaus wordt ondersteund. Flexibiliteit en snelheid zijn hierbij cruciaal om zo de snelheid van veranderingen bij te houden.
Ons BI- & Analytics-team (architecten, business consultants, business-informatie analisten) analyseert de doelstellingen van jouw organisatie en de daaruit voortvloeiende informatiebehoeften. Deze vertalen ze vervolgens naar een oplossings-architectuur. Tot slot wordt de weg om te komen tot deze oplossings-architectuur vervat in een zogenaamde BI Roadmap.


Data management & integratie

We behandelen de volledige levenscyclus van jouw bedrijfsgegevens van applicatie landschap tot aan het toegankelijk maken van data via een datawarehouse oplossing. Daarbij bepalen we samen welke verbeteringen geïmplementeerd dienen te worden op de volgende gebieden: data governance, master data- en data quality management evenals de mate van integratie naar en presentatie van de data in de datawarehouse. 


Reporting

Valid helpt organisaties bij het implementeren van de BI-oplossingen die nodig zijn om de concurrentie voor te blijven.
Hoge prestaties zijn afhankelijk van de mogelijkheid om inzicht te krijgen in data-inzichten die organisaties nodig hebben om sneller en betere beslissingen te nemen. Enterprise BI dat deze mogelijkheden biedt, moet robuust, aanpasbaar en zeer schaalbaar zijn om al uw gestructureerde en ongestructureerde, batch en streaming gegevens adequaat te verwerken.


Advanced Analytics

Terugblikken op basis van de opgebouwde geschiedenis levert met zekerheid waardevolle inzichten. Wij geloven dat de echte waarde van data ligt in het verschuiven van "wat is er gebeurd?" naar "wat  zal er gebeuren?".
Analyses doen met behulp van modellering, machinaal leren en datamining, simulaties zullen leiden tot optimalisatie van processen en producten, voorspellende risico beoordelingen, voorschrijvende besluitvorming met als resultaat tevreden werknemers, blije klanten en succesvolle producten.


Managed Services

Ons toegewijde team van professionals beheert graag jouw kritieke BI-infrastructuur zodat jij je zorgeloos kan focussen op de zaken die er toe doen. 
Een toekomst vaste oplossing kan meebewegen met veranderingen van jouw organisatie, processen en technologieën. Vermijd supportuitdagingen als gevolg van technologische vooruitgang, personeelswisselingen, vakanties, ziekte en kennislacunes… en vertrouw jouw BI- en Analytics oplossing aan ons toe.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.