Integratie van (SaaS) applicaties

Niemand kan er omheen, Software-as-a-Service (SaaS) is een ‘fact of life’ geworden. Dankzij SaaS kan jij applicaties functioneel als een dienst afnemen en hoeft de organisatie zich geen zorgen te maken over onderliggende technologie of licenties. Het voordeel: snel geïmplementeerd en voorspelbare kosten want je rekent per gebruiker per maand af. Het SaaS-model werkt optimaal voor standaard applicaties zoals Microsoft 365 en zelfs steeds meer voor complexere applicaties zoals CRM en ERP (neem bijvoorbeeld Microsoft Dynamics 365).

Ready

Nog lang niet alle applicaties zijn beschikbaar via SaaS. En “ver-SaaSing” mag geen verrassing betekenen. Integratie van applicaties en beheer van het gehele applicatie-landschap zijn nog steeds nodig. Valid heeft zich daarom gespecialiseerd in het integreren van Public Cloud diensten zoals Office 365, specifieke SaaS- en Clouddiensten vanuit de Valid Private Cloud en Microsoft Azure. Met haar Ready-Set-Stay Ahead methodiek helpt Valid van de oriëntatie-, advies, implementatie- tot beheer-fases en verder.

Set

De integratie van applicaties neemt verschillende vormen aan:

  • Als beheerregisseur neemt Valid de integrale verantwoordelijkheid voor de operationele contacten tussen jouw organisatie en applicatie leveranciers. Tevens is Valid verantwoordelijk voor het goed functioneren van de technische infrastructuur van alle applicaties.
  • Voor eindgebruikers levert Valid een portal en Single Sign-On (SSO) functionaliteit om vanuit een ingang alle applicaties en documenten veilig te gebruiken. Zie Valid's moderne werkplek fleXpace® voor meer informatie.
  • Valid is zelf in staat om, onder andere via een servicebus architectuur, verschillende applicaties met elkaar te koppelen. Zie Innovatieve Applicaties voor meer informatie.

Stay Ahead

Onder technisch applicatiebeheer vallen onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Afhandelen van incidenten. Indien Valid het incident niet zelf op kan lossen, schakelen wij de verantwoordelijke leverancier in.
  • Contact met platform- en functioneel beheer.
  • Controle van logging.

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Contact

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.