Projectmanager

Tim Huibers

"Sinds 2017 werk ik met veel plezier bij Valid. Mijn functie is primair projectmanager, maar ik heb ook projecten waar ik een scrum master of agile coach rol vervul. Ik maak deel uit van het projectmanagersteam met in totaal twintig project- en programmamanagers. Ons team is onderdeel van de business unit IT Consultancy, een ambitieus team waar ontzettend veel kennis en gedrevenheid in zit! 

Zelf vind ik het altijd belangrijk dat je, als je als consultant werkt, de binding met je werkgever niet verliest. Ik werk namelijk vaak fulltime aan een project bij (of voor) een klant, dus kom niet dagelijks mijn collega’s van Valid tegen. Om deze band warm te houden organiseert Valid veel activiteiten, is het contact met mijn manager goed door maandelijkse gesprekken en ben ik voorzitter van het projectmanagersteam binnen Valid. Met dit team organiseren we kennisdelingssessies en klantevents. Naast zakelijke events heb ik vorige maand een barbecue georganiseerd in de tuin van onze manager. Zoiets is trouwens ontzettend goed voor de sfeer en het samenwerken en nog lekker ook :) 

Waarom ik voor een consultancy-rol heb gekozen? Die vraag krijg ik geregeld. Ik vind het een logische stap voor mezelf. Nadat ik een aantal jaar bij één bedrijf heb gewerkt, merkte ik dat ik wat stagneerde in mijn ontwikkeling. Ik zocht meer veelzijdigheid en wilde meer allround worden. Dat heb ik hier gevonden! Het is ontzettend goed voor mijn eigen ontwikkeling. In het begin van mijn loopbaan heb ik vooral veel traditioneel projectmanagement gedaan, met de waterval-methode. Je ziet sinds een aantal jaren steeds meer de verschuiven naar de Agile manier van werken. Op dit moment werk ik voor Valid op een opdracht bij een groot telecombedrijf en doe ik vooral veel Agile-projecten en ben ik Scrum Master. Natuurlijk was het wel even wennen, want het was zeker een omschakeling in het begin, omdat ik van huis uit een traditionele projectmanager ben. Inmiddels heb ik me het Agile werken wel helemaal eigen gemaakt, zo ben ik PSM en SAFe gecertificeerd. Dit heb ik via Valid kunnen behalen, iets wat ik ook fantastisch vind, want hier wordt nooit moeilijk over gedaan. De afwisseling tussen de ene keer een projectmanagementrol en de andere keer een rol als Scrum Master, vind ik heel leuk! Ik ben trots dat ik deze groei heb doorgemaakt in mijn vakgebied, want dit is voor mij ook persoonlijke groei. En die ruimte om te groeien krijg je hier echt, je wordt niet klein gehouden en je wordt zeker niet onderschat!

Sinds ik hier werk, heb ik al genoeg toffe opdrachten gekregen. Ik ben mede daarom zeer tevreden met mijn werkgever. Het feit dat de directeur (ondanks de grootte van het bedrijf) weet waar je zit en wat je doet vind ik te gek. De informele sfeer vind ik heel belangrijk en dit is wat Valid biedt. Wat ik daarnaast heel goed vind is dat we elk kwartaal een meeting hebben waar iedereen voor uitgenodigd wordt. Na afloop wordt er voor een diner gezorgd en heb je de kans om met collega’s bij te praten. Hierdoor blijf je als consultant goed betrokken, wat ik al eerder benoemde, daar is écht veel aandacht voor.

Mijn ambitie voor de komende jaren is verder groeien in mijn vakgebied. Misschien is het in de toekomst mogelijk voor mij om naar een managementrol te groeien waarin ik kan bouwen aan mijn eigen team en hen kan coachen. Dat zou ik een super toffe uitdaging vinden, ik wil graag verschillende dingen doen in mijn carrière. Dit houdt mij scherp. Ik denk in mogelijkheden, dus wie weet wat de toekomst brengt.

Trouwens, ik zoek een nieuwe collega! Dus als je enthousiast bent geworden van mijn verhaal, check dan hier de vacature en wie weet zijn we binnenkort collega's!"

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.