Junior Business Intelligence Specialist

Tara Willems

Ik werk als Junior Business Intelligence Specialist in het Digital Business team. Dit houdt in dat ik me dagelijks bezighoud met de technische kant van data. Het resultaat hiervan is dat bedrijven de voortgang van hun bedrijf op een betrouwbare en relevante manier kunnen inzien en inzicht krijgen hoe het gaat met de dagelijkse bedrijfsvoering. Op hun beurt kunnen zij hiermee beslissingen maken in de dagelijkse werkzaamheden en hiermee hun business intelligent maken. De ‘technische kant van data’ klinkt eenzijdig, maar het afgelopen half jaar heb ik gemerkt hoeveel verschillende aspecten deze ‘kant’ van data heeft. Van duiken in de details van een stukje SQL-code, tot het overleggen met de klant over wat zij binnen hun bedrijf met de nieuwste technieken willen bereiken. Deze afwisseling maakt het voor mij een uitdagende functie.

Aan mijn functie als Junior Business Intelligence Specialist kun je het misschien al aflezen, maar deze functie bij Valid is mijn eerste baan sinds mijn afstuderen. Wat ik aan mijn collega’s en leidinggevende bij Valid heb gemerkt is dat ze je veelal je eigen gang laten gaan in het tempo waarmee je dingen oppakt en de richting die je ingaat. Je legt de lat zo hoog als je zelf wilt en krijgt voldoende de tijd om jezelf te ontwikkelen in onderwerpen en technieken die je interessant vindt. Natuurlijk word je wel ondersteund bij de richting die je kiest en bieden ze passende trainingen en opdrachten aan. Hierin vind ik Valid een goede werkgever. 

Het leukste aan mijn baan is als iets gaat zoals het moet gaan… Business Intelligence voelt als nieuweling ooit als jezelf vastbijten in een puzzel zonder voorbeeld. Dat maakt het voor mij des te leuk wanneer je de oplossing hebt gevonden voor een probleem of iets hebt gemaakt dat doet wat het moet doen. Dit kan met of zonder hulp van collega’s, je moet niet altijd zelf het wiel opnieuw gaan uitvinden.

Wanneer je iets kan overdragen waar bedrijven écht iets aan hebben, maakt dat mij heel trots. Dit kan iets zijn waarmee hun werk een stukje makkelijker wordt, of waarmee ze meer inzicht krijgen in wat ze doen en zich daardoor kunnen focussen op wat voor hen belangrijk is.  

Momenteel is het voor mij de grootste uitdaging om te weten op welk deel van BI ik mezelf wil focussen. BI is een breed vakgebied, waarin iedereen zijn of haar specialiteiten heeft. Wanneer je weet welke onderdelen binnen BI je interessant vindt, kun je jezelf daarin ontwikkelen. Gelukkig zijn er genoeg technologische ontwikkelingen, waardoor je niet snel uitgeleerd raakt. Er is dus altijd wel iets om jezelf in te verdiepen en iets nieuws om te leren. Hierdoor heb je altijd een uitdagende baan!

Ik zoek een nieuwe collega! Dus als je enthousiast bent geworden van mijn verhaal, check dan hier de vacature en wie weet zijn we binnenkort collega's!"

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.