Support Engineer & spelletjes- en wandelfanaat

Steven Roodzant

Valid heeft de sfeer van een familiebedrijf 

Als medewerker van de ICT-servicedesk van Valid maakt Steven Roodzant (23) de gekste dingen mee. Zo belde er een keer iemand die een vaas met bloemen in de serverruimte wilde neerzetten, in de veronderstelling dat het daar lekker koel zou zijn. Maar het koelsysteem bleek niet te werken, of Steven daar niet iets aan kon doen? ‘’We lossen 95 procent van alle tickets zelf op, maar in dit geval heb ik toch door moeten verwijzen naar gebouwbeheer.” 

Sinds 2020 werkt Roodzant bij Valid. Hij heeft een mbo-diploma IT op zak en studeerde nog een tijdje bedrijfskunde op hbo-niveau. ‘’Maar daar kwam ik erachter dat het niks voor mij is om steeds met mijn neus in de boeken te zitten.” Dus besloot de geboren Goudenaar te gaan werken. Hij meldde zich aan bij een detacheringsbureau, dat hem in contact bracht met verschillende bedrijven. Valid was er daar één van. ‘’Maar toen brak de pandemie uit, stond de wereld stil en kwam ik een tijdje aan de zijlijn te staan. Tot Valid belde met een goed aanbod.” 

Met open armen ontvangen 

Roodzant aarzelde geen moment en hapte toe. Hij vertelt dat hij bij Valid met open armen werd ontvangen. ‘’Dat geldt voor iedereen. Er werken ongeveer driehonderd mensen, toch heerst er de sfeer van een familiebedrijf. Ik vind altijd wel een aanknopingspunt om met iemand over te praten. In het werk zelf voer ik vaak ook echt leuke gesprekken. Ik kan altijd wel met een klant ergens hard over lachen.” 

‘’Het verhaal over het bosje bloemen is daar een voorbeeld van”, vervolgt hij. “Zoiets gebeurt natuurlijk niet elke dag. Er zijn ook wel dagen dat het klachten regent. Over een monitor die niet aan wil gaan, of een server die geen verbinding maakt met het netwerk. Grappig is wel dat het regelmatig gebeurt dat ik opneem en direct hoor ‘wacht, het is al opgelost’. Dat zijn mijn magic fingers natuurlijk.” 

Valid ondersteunt ambities 

Wat Roodzant ook aanspreekt, is de veelzijdigheid van werken bij Valid. Zo is zijn rol niet beperkt tot die van support engineer. Hij mag in afwezigheid van zijn teamleider enkele taken waarnemen en is lid van een werkgroep die zich bezighoudt met de vraag hoe Valid meer naamsbekendheid kan krijgen. ‘’In de toekomst wil ik leidinggevende worden. Valid ondersteunt me om die ambitie te verwezenlijken. Ik kan de cursussen en opleidingen volgen die ik wil. Ze moeten natuurlijk wel value for Valid hebben. Dat zal voor een cursus sambadansen niet gelden denk ik.” 

Niet dat hij zou willen leren sambadansen, Roodzant wandelt liever. Hij deed al negen keer mee met de Nijmeegse vierdaagse. Dit jaar gaat hij samen met zijn vriendin Germaine. Behalve wandelen is gamen een passie. “Dat is een leuke manier om contact te hebben met de vrienden waarmee ik ben opgegroeid in Roermond. Die zie ik minder nu ik naar Cuijk ben verhuisd.” Ook bord- en kaartspelletjes zijn favoriet bij Roodzant. ‘’Schaken vind ik leuk. Als er maar strategie en tactiek bij komt kijken. Oplossingen vinden door intensief nadenken, daar hou ik van. Dat heeft inderdaad een raakvlak met mijn werk.” 

Ook werken bij Valid? Kies je carrière met karakter! Bekijk hier onze vacatures. 

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.