Technisch specialist & gamer boy

Stefan van Leeuwen

Bij Valid ben je geen nummer

Het eerste dat me opviel toen ik bijna zes jaar geleden bij Valid begon, was dat de directeur iedereen bij naam kent. Toen ik hem voor het eerst ontmoette, wist hij meteen wie hij voor zich had. Bij Valid ben je dus geen nummer.

IT is er geen bijzaak, zoals bij mijn eerste werkgever. Ik begon daar als stagiair. Ik volgde toen een MBO-opleiding in ICT, waarin ik één dag naar school ging en de andere vier dagen werkte. Maar de ene na de andere collega vertrok en het duurde niet lang of ik was als enige IT-er over. Als systeembeheerder was ik vooral bezig brandjes te blussen.

De overstap naar Valid heeft me veel gebracht

Terwijl ik voor werk in China zat, nam Valid het IT-beheer bij mijn werkgever over. Toen ik later thuis nog aan het bijkomen was van de jetlag, werd me duidelijk dat ik mee zou gaan naar Valid. Die overstap heeft me veel gebracht.

Ik heb bij Valid veel leuke mensen ontmoet en doe veel kennis op dankzij mijn collega’s. Of dat nu over Azure is, of over het schrijven van documenten voor klanten. Techniek is mijn passie en daar kan ik me in uitleven. Ik houd me onder meer bezig met verbeteringen in infrastructuur, met non standard change projecten, zoals domeinintegraties, maar ook met het optuigen van nieuwe servers.

Werken bij Valid is veelzijdig

Het is veelzijdig werk waarin ik ook aanspreekpunt ben voor de tweede lijn, als beheerders er niet uitkomen. Ik help ook om beheer te verbeteren, en ben al bij heel wat klanten over de vloer geweest.

De afgelopen jaren heb ik tal van certificaten gehaald. Zo mag ik me nu Azure Associate en Microsoft 365 certified Enterprise Administrator expert noemen. Studeren doe ik een paar weken per jaar. Ik doe dat met veel plezier maar het is niet allen voor mezelf. Soms is het ook voor Valid, omdat de organisatie bepaalde kennis in huis moet hebben om klanten van dienst te zijn.

Ik vind het leuk om dingen uit te vogelen en ben veel bezig geweest met PowerShell. Met die oplossing kun je allerlei taken automatiseren. Vorig jaar was veel te doen over de kwetsbaarheid in Log4j. Ik heb toen een manier bedacht om snel in kaart te brengen of organisaties die deze module gebruiken hier gevoelig voor zijn, want dit lek kan veel schade veroorzaken. Daar ben ik trots op, want sindsdien vraagt het securityteam me regelmatig om technisch advies.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag bezig met techniek, vooral 3D-printen en 3D-ontwerpen vind ik erg leuk. Ik ben ook van plan thuis een Smart Mirror te maken. Als je erin kijkt zie je jezelf maar ook het weer, je agenda of een filmpje.

Het klikte meteen met de Gamer Girl

Behalve van techniek hou ik van gamen, net als mijn vriendin. Ik heb haar bij Valid ontmoet, het klikte meteen. Je vindt haar op onze site als Gamer Girl. We zitten niet in hetzelfde team maar zijn wel vaak samen thuis aan het werk. Dat is erg fijn met jonge kinderen. Valid stelt zich flexibel op: als één van mijn kinderen ziek is kan ik daar tijd voor vrij maken. Zelf ben ik ook flexibel, ik vind het geen punt om ’s avonds of in het weekend te werken.

Mijn vriendin zegt dat ze niet uitgespeeld raakt in de wereld van IT, en dat geldt ook voor mij. Ik wil bij Valid doorgroeien, richting de consultancy. Ik heb het erg naar mijn zin en werk in een fijn team, met een leidinggevende die oog heeft voor de mens achter de IT-er. Het bedrijf laat ook regelmatig merken dat ze me waarderen. Tijdens de pandemie werkten we op afstand en stuurden ze een cadeautje om me een hart onder de riem te steken. Toen ik een tijdlang veel overwerkte, ontving mijn vriendin regelmatig een bosje bloemen. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten, zoals Valid in the snow, ons wintersportuitje. Daarnaast zijn de borrels en teamuitjes altijd erg gezellig. Ik raad iedereen dan ook aan om bij Valid te komen werken.”

Ook werken bij Valid? Kies je carrière met karakter! Bekijk hier onze vacatures.

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.