IT Architect

Sjoerd IJsselstein

"In maart 2017 ben ik bij Valid begonnen als IT Architect. Mijn doel was om deze rol goed op de kaart te zetten binnen Valid en inmiddels heb ik mijn meerwaarde meer dan voldoende kunnen laten zien! 

Als architect heb ik een enorm diverse rol, om je een beter beeld te geven wat mijn werkzaamheden zijn, hier een paar voorbeelden: 
Een dag kan beginnen met het klantbezoek waar ik een presentatie geef over een bepaald vraagstuk. Dit kan over een onderwerp zijn als werkplekbeheer, datacenter, cloud of een andere infrastructuur-gerelateerd onderwerp. Na dit klantbezoek rijd ik door naar kantoor Eindhoven voor een overleg met mijn architectcollega’s. Mijn hele team bestaat uit twintig collega’s, maar ik werk het meeste samen met een groep van vier architecten en projectleiders. We sparren veel en onderhouden goed contact met elkaar, iets wat ik enorm op prijs stel. 

Wat ik de laatste tijd ook steeds meer doe is het geven van presentaties en trainingen. Zo heb ik onlangs een training gegeven over Azure Labs, een onderwerp dat me enorm aanspreekt! Presentaties geef ik steeds vaker. Zo heb ik tijdens een kwartaalmeeting voor het gehele bedrijf onze propositie fleXpace® uitgelegd. Ook geef ik soms een zogenoemde After Lunch Summit voor collega’s; hierin vertel ik in een klein half uur iets over bijvoorbeeld een nieuwe tool of technologie. Het geven van presentaties is voor mij een continu proces van verbetering, het gaat me steeds beter af. Je stapt toch telkens uit je comfortzone, je hebt wat last van zenuwen, maar naarmate ik het vaker doe, merk ik dat ik het steeds leuker begin te vinden.

Of ik vaak complimenten krijg? Tja, ik denk niet dat je naar complimenten moet vissen, dat zit simpelweg niet in mijn aard. Waardering krijg ik zeker, van collega’s, van klanten. Ik merk tussen de regels door vaak wel of men tevreden is met advies, dit doet me goed, want uiteindelijk draait het bij mij toch om meerwaarde te bieden richting de klant. 

De opdrachten die ik doe, zijn zowel voor klanten als interne opdrachtgevers. Ik werk graag aan projecten om onze eigen dienstverlening naar een hoger plan te tillen. Naast dat ik samenwerk met mijn directe collega’s spreek ik eigenlijk wel met iedereen binnen Valid. Soms werk ik samen met ons BID-office om mee te schrijven aan een RfP, help ik recruitment als gesprekspartner tijdens een sollicitatiegesprek of spar ik met Sales en Marketing over het in de markt zetten van een nieuwe propositie. 

Valid is voor mij de ideale werkgever en ik heb nog genoeg ambities waar te maken binnen dit bedrijf, vooral het verder uitbouwen van- en meebouwen aan de groeidoelstelling van Valid zie ik als mooie uitdaging. Het feit dat onze directeur ook eigenaar is en geen bestuurder, de collegialiteit en de uitjes die er worden geregeld waar ik met mijn gezin aan mee kan doen, zijn heel prettig.

Zoals je hierboven kunt lezen hoef ik me niet te vervelen :) En die sporadische minuten die ik over heb ga ik binnenkort besteden aan het begeleiden van een stagiaire die onderzoek gaat doen naar automation. Hij gaat onderzoeken in hoeverre en op welke manier automation kan worden toegepast om ons Managed Services-platform verder te helpen. Ik kijk erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk voor mij bij Valid!"

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.