Local Support Engineer

Samet Atar

“Via mijn buurman, Max Severijns (accountmanager bij Valid), kwam ik terecht bij Valid. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik op gesprek mocht komen voor een rol als local support engineer. Na het eerste gesprek met mijn manager Roland en recruiter Carolien voelde ik me al meteen thuis; het was een open en leuk gesprek. Ons kantoor is een gaaf gebouw, ik ontmoette meteen leuke mensen en in december 2019 mocht ik starten! 

Ik kan gelukkig erg goed opschieten met mijn manager. Hij noemt me wel eens ‘de vliegende keep’, omdat ik zo flexibel ben. Ik reis bijna het hele land af om problemen op te lossen. Ik hou nu eenmaal van reizen. Ik rij af en toe van mijn woonplaats Maastricht naar Amsterdam, de volgende dag naar Rotterdam, de andere dag Den Haag. Dit vind ik ook het leukste aan mijn baan, de afwisseling en de vrijheid, precies waar ik naar zocht!

Ik werk in ons klantenteam Wonen, dat onder de Managed Services business unit valt. Ik ben vooral bezig met het oplossen van on-site incidenten en het uitvoeren van standard changes. Daarbij hoort bijvoorbeeld het instellen en klaarzetten van een laptop en telefoon voor een nieuwe medewerker. Ik ben altijd fysiek aanwezig bij de klanten van Valid. Niets is leuker dan on-site medewerkers uit de brand te helpen, om weer een lach te kunnen toveren op de gezichten en een praatje achteraf te maken. Dit geeft mij ook weer een goed gevoel en het inspireert mij. 

Presentatietechniek is een belangrijke vaardigheid wanneer je on-site problemen moet oplossen. Je moet ook een luisterend oor zijn en zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen bij jou. Niet iedereen durft mij aan te spreken en te wijzen op zijn/haar problemen met hun hard- of software. Soms kunnen medewerkers zich ervoor schamen, omdat ze dan denken dat het een heel simpel probleempje is en uitgelachen zullen worden. “Vroeger durfde jij toch ook niet altijd alles aan je juffrouw of meester te vragen, terwijl dit eigenlijk wel altijd de bedoeling was? 😉” 
Om dit te voorkomen, moet ik opletten dat ik als enige probleemoplosser bij de klant niet de hoofdrol speel, maar juist de medewerker. Ik help ze verder, ik geef ze een goed gevoel en ik zorg ervoor dat ze ongestoord verder kunnen werken.

Ik ben van mening dat Valid veel dingen goed geregeld heeft. Als er iets is, heb je direct contact met collega’s en zij ook met jou. Ook is er een goede structuur binnen Valid. Je wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd. Als jij als engineer ergens mee vastzit, is er altijd wel iemand die je meteen wil helpen. 

Als ik één ding mocht veranderen als directeur van Valid, dan zou ik naast onze huidige diensten ook gaan focussen op web-development, hosting, E-commerce etc., maar zo ver is het nog niet ; ) Wel hoop ik op dat ik binnen korte termijn door kan groeien binnen Valid om zo nog meer complexe werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Ik ben op dit moment bezig om certificaten te halen. Ik heb binnen een half jaar al twee examens en een certificaat in één keer behaald waar ik trots op ben. Op dit moment volg ik zelfs een Hbo-deeltijd opleiding Cloud Engineer. Dit is perfect te combineren met mijn werkzaamheden binnen Valid. Mijn toekomst ligt voorlopig hier, ik heb het enorm naar mijn zin!”
 

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.