Data Architect

Sam Straube

“Ik ben Sam Straube, Data Architect. Officieel ben ik onderdeel van ons BI- en Analytics team, maar ik werk daarnaast ook veel samen met mijn collega’s van ons developmentteam en van onze infrastructure bussines unit. Wat ik precies doe bij Valid? Graag geef ik je een kijkje in ‘een dag uit het leven van een Data Architect’!  

Zoals elke dinsdag ben ik onderweg naar Boon Edam, wat voor mij een klein half uur rijden is. Boon Edam, een wereldwijde leverancier van toegangspoorten, is bezig met een digitale transformatie en zij hebben Valid gevraagd om gezamenlijk een nieuwe oplossing te bouwen waardoor zij, door slimmer met data om te gaan, hun klanten beter kunnen bedienen. Een gaaf project waar ik samen met collega’s een mooie ‘Internet of Things’-architectuur voor heb ontworpen.

Het is nu aan mij de taak om dit ontwerp en alle keuzes op het gebied van de infrastructuur met de klant te bespreken en vast te leggen. Denk hierbij aan authenticatie, autorisatie, security, netwerk en backup & recovery. Voeg daarbij de richtlijnen, principes en vastlegging van de besluitvorming toe en je hebt de ingrediënten van een Project Start Architectuur.

In de middag rijd ik naar een andere klant, een vastgoedbelegger. Hier zijn we bezig om een nieuw datawarehouse in te richten. Ook daar maken we gebruik van een Project Start Architectuur. Ik neem de klant mee op weg naar een modern datawarehouse. Een datawarehouse staat natuurlijk niet op zichzelf. Data wordt aangeleverd en uiteindelijk gepresenteerd. Denk hierbij aan hoe de integratie van externe systeembronnen eruit gaat zien, hoe het ETL-proces (Extract, Transform &Load) eruit gaat zien, maar ook aan de presentatie van data door middel van selfservice BI of een speeltuin ontwerpen voor data scientists.

Het uitwisselen van kennis vind ik enorm belangrijk, daarom bespreek ik ook geregeld met mijn infrastructuur-collega’s zaken als Azure Data Lake Store, Azure SQL DB, Azure Active Directory en, niet te vergeten, Backup en Restore Point en Time Objectives. Waar het ons om gaat is dat de klant onze ervaring goed meekrijgt, zodat we gezamenlijk tot ontwerpkeuzes komen en de besluitvorming vastleggen.

Had ik al gezegd dat kennisdeling belangrijk is binnen Valid? Stay Ahead is namelijk niet voor niets ons motto! Laat ik je een voorbeeld geven hoe wij hier als team, onder andere, aan voldoen. Een keer per maand houden we om acht uur ’s avonds een zogenoemde kennisflits. Dit is een online meeting met ons gehele team waarbij één collega over een nieuwe techniek verteld of een gaaf project met ons bespreekt. In een half uur tijd zijn we allemaal weer iets meer Stay Ahead geworden, ik geniet echt van deze kennisflitsen. Naast dit voorbeeld houden we op kantoor ook kennissessie-avonden en organiseren we hands-on labs.

Als ik niet bij een klant aan het werk ben, kan je mij tegenkomen op diverse evenementen of conferenties. Zo heb ik een paar maanden geleden op de Power BI Saturday een enthousiast verhaal verteld over ‘Life Hacks voor Power BI’. Een keer per maand kan je me vinden op de vrijdagmiddagborrel in Eindhoven en daarnaast ga ik graag naar andere personeelsuitjes.

En natuurlijk ben ik ook wel eens op kantoor te vinden :) Naast dat ik dan gezellig bijklets met collega’s, werk ik veel samen met ons salesteam om inhoudelijke gesprekken te voeren met klanten en daaropvolgend voorstellen te schrijven en te presenteren. Ik vind dat een goede architect een combinatie bezit van hands-on ervaring, goede kennis heeft van zowel de techniek als de businessprocessen en heel goed weet hoe hij de visie en strategie van een klant kan vertalen naar een architectuuroplossing. Het is enorm belangrijk om de laatste technologische trends goed bij te houden en bij te dragen aan het verdiepen van ons partnership met Microsoft. Trainingen zijn er ten overvloede beschikbaar en Valid biedt mij zeker de gelegenheid deze met regelmaat te volgen.

Voor mij is Valid de plek waar ik mij thuis voel om verder te groeien. Niet alleen als architect maar ook persoonlijk.

Ben je enthousiast geraakt van mijn verhaal? Dan drink ik graag eens een kop koffie met je, laat het me weten." 

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.