Local Support Engineer

Noël van Lier

“Ondanks dat mijn dagen enorm gevarieerd zijn, zal ik een gemiddelde dag proberen te schetsen. ’S Ochtends begint mijn dag meestal met het doorlopen van openstaande tickets en ik zet wat installaties klaar voor nieuwe laptops die gisteren zijn binnengekomen. Vaak lopen er dan ook mensen ons kantoor binnen met een vraag of een probleem. Daarna gaat de telefoon; iemand heeft een kapotte monitor waardoor hij niet kan doorwerken. Ik loop er heen en indien nodig wordt de monitor vervangen. In de middag heb ik een vergadering over een toekomstige verhuizing van een afdeling en ik ontvang een nieuwe collega. Omdat hij op een nieuwe werkplaats gaat zitten moet hier nog gepatched worden. Aan het eind van de dag loop ik de opeenstaande tickets nog één keer door en los ik deze issues en problemen op. Daarna plan ik nog wat afspraken in voor morgen. 

Ik ben bij Valid begonnen op de Servicedesk in Eindhoven en inmiddels doorgestroomd naar Local Support in Düsseldorf, bij één van onze grootste klanten Fujifilm. Ik ben super trots op de ontwikkeling die ik persoonlijk al heb mogen doormaken maar ook heel trots op mijn team nu. We zitten met drie collega’s in Düsseldorf en we hebben hier een goed plan op kunnen zetten om alles in goede banen te leiden. We hebben ook al veel positieve veranderingen kunnen brengen en het is natuurlijk zaak om dit vast te houden; dichtbij onze klant blijven en voorop staan met ideeën om het beter te maken. Ons plan blijft op koers en we krijgen veel positieve berichten van onze collega’s op locatie, dat doet me echt ontzettend goed! 

Er is altijd een uitdaging, wat ertoe leidt dat ik me nooit verveel. Er is continue een reden om jezelf verder te ontwikkelen en dit wordt ook aangemoedigd. En mocht je vast zitten met een moeilijke vraag, dan zijn er altijd collega’s die je op weg kunnen helpen. En niet te vergeten; de borrels! Ontzettend gezellig waardoor je met collega’s het eens een keer niet over het werk kunt hebben. Hoewel… we blijven IT-ers dus meestal gaan we dan alsnog lekker de technische diepte in, maar dan onder het genot van een biertje. 

En tot slot, wat ik het allerleukste aan mijn baan vind? De onvoorspelbaarheid van het werk. Ik kan mijn hele dag inplannen maar vaak loopt je dag dan toch anders. Er komt een spoedklus tussendoor die dan ineens je hele middag in beslag neemt. Hierdoor moet je direct improviseren en dat houdt je scherp en echt.”

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.