Infrastructuur Consultant

Mark Scheijen

"Time flies.. dat klopt echt! Ik kan het me nog goed herinneren dat ik ruim twintig jaar geleden mijn carrièreswitch naar de IT nam. Het was 1998 en de IT was booming. Mijn beroep was toen nog horlogemaker, ik had wel affiniteit met IT maar hier geen opleiding in. Toch besloot ik de gok te nemen en hier heb geen enkele spijt van. Twintig jaar later werk ik nog steeds in de IT, als Infrastructuur Consultant. 

Mijn IT-carrière begon als systeembeheerder bij het ziekenhuis in Maastricht, een baan waar ik veel heb geleerd. Uiteindelijk ben ik als consultant gaan werken, wat ik nu dus nog steeds doe. Deze overstap heb ik gemaakt omdat ik het wat meer zie als freewheelen, je hebt zekerheid maar het voelt voor mij niet echt vast. Ik zie namelijk veel verschillende bedrijven, werk in diverse sectoren en krijg bij elke opdracht weer te maken met nieuwe technologieën. 

Ik heb me in de afgelopen jaren goed geschoold; veel cursussen gedaan en certificeringen gehaald, hierdoor ben ik nu gespecialiseerd in Virtualisatie en Networking. Dat betekent niet dat ik altijd op een project zit wat alleen maar hiermee te maken heeft, juist die afwisseling is leuk. Op dit moment zit ik namelijk op een klus, met meerdere Valid-collega’s trouwens, waar we verantwoordelijk zijn voor het werkplekontwerp en de uitrol.   

Waarom ik bij Valid ben gaan werken? In de jaren voor mijn overstap naar Valid werkte ik bij een ander consultancy-bedrijf en kwam ik geregeld Valid-collega’s tegen. Zij waren altijd zo positief over hun werkgever dat ik uiteindelijk eens een kop koffie bij Valid heb gedaan. Het bevalt me prima, ik vind het vooral heel fijn dat dingen goed geregeld zijn, er is een duidelijke structuur, je weet gewoon waar je aan toe bent bij Valid. En dat is fijn zaken doen met elkaar, want zo zie ik het werk als interim professional, of IT Consultant zoals wij het hier noemen. Ook het contact met mijn manager is goed, ik kan het goed met hem vinden. Binnenkort krijg ik een nieuwe klus, daar kijk ik weer naar uit. Spijt van mijn overstap heb ik zeker niet, voorlopig zit ik hier nog goed!”

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.