Sr. Consultant

Guido Lambertij

Als Cloud Solutions Architect heb ik een veelzijdige rol die ook nog eens in een hoog tempo verandert. Ik krijg energie om klanten door middel van workshops te helpen met de digitale transformatie en het verstandig adopteren van de cloud. De cloud is sowieso een breed begrip waar veel bij komt kijken. Waarom zou ik het gebruiken en waar start ik? Hoe zorg je dat het bekende spreekwoord "een goed begin is het halve werk" ook hier van toepassing is? Hoe zorgen we dat de cloud goed samenwerkt met de werkplek, security, de eindgebruikers en dat het financieel interessant is? De cloud is prachtig en geeft mij voldoening als alle elementen bij elkaar komen.
Samen met de klant kijken we naar de behoeften vanuit de business en ICT. Aan de hand daarvan stellen we vanuit de verschillende aspecten roadmaps op om een concrete tijdslijn te creëren en een gezamenlijke stip op de horizon te formuleren.
 
Om een impressie te geven hoe mijn werkweek eruit ziet neem ik je hier graag mee. Als eerste is er en mooie balans tussen het werken bij de klant, thuis en kantoor. In volledige vrijheid kan ik dit zelf samenstellen. De ene dag zit ik thuis met videobel afspraken met collega's en klanten. De andere dag combineer ik afspraken met klanten op locatie om de voortgang te bespreken of de laatste ontwikkelingen rondom de cloud te delen.

Ik heb veel vrijheid binnen Valid en mogelijkheden om mee te denken met de richting van de organisatie, dit maakt Valid voor mij een unieke werkgever. De laagdrempelige toegang om ook met het management van ideeën te wisselen, ervaar ik als plezierig en geeft zeker waardering. Er is ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, uiteraard blijf ik zelf verantwoordelijk om dit kenbaar te maken. Naast alle professionele mogelijkheden zorgt Valid ook voor genoeg ontspanning met informele borrels en bijeenkomsten om elkaar te kunnen zien en spreken onder het genot van een hapje en drankje.

De diversiteit in mijn werkzaamheden, heel cliché natuurlijk, maar geen enkele dag is hetzelfde. Het leukste blijft klanten bezoeken op locatie, daarnaast samen met collega's sparren over specifieke vraagstukken en oplossingen. Samen nieuwe initiatieven bespreken die meerwaarde hebben voor onze klanten is ook altijd heel waardevol. En het mooie is ook nog eens, het wordt van mij verwacht dat ik verder kijk dan de dag van vandaag en wat er gaande is op de markt en het team daar mee op reis neem, hoe gaaf is dat!
 
Ik ben het meest trots op de samenwerking met mijn collega's binnen de gehele Valid organisatie en dat collega's mij weten te vinden voor vraagstukken of oplossingsmogelijkheden. Het inspelen op elkaar, zorgen dat ieders sterke punten maximaal naar voren komen zodat onze klanten hiervan profiteren. Daarnaast natuurlijk dat de klanten tevreden zijn over het werk dat we samen presteren, het is uiteindelijk een teamsport.

De grootste uitdaging binnen mijn baan is het up-to-date houden van alle kennis en alle ontwikkelingen rondom de cloud. Er wordt door Microsoft en AWS continue geïnvesteerd om bestaande oplossingen nog beter te maken en nieuwe oplossingen in de markt te zetten. Om hierin bij te blijven moet je tijd vrijmaken en af en toe een avond eigen tijd hierin investeren. Dat zie ik zeker als "part of the job". Ik wil immers de klant adviseren over de mogelijkheden van vandaag, de keuzes die gemaakt worden dienen te helpen in de uitdagingen en kansen van morgen.

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.