Valid Nieuws

07 nov. 2019

Valid Development Factory moderniseert de ontwikkeling van fabrieksapplicaties van Fujifilm

Eindhoven, 7 november 2019 - Net als veel productiebedrijven beschikt Fujifilm over een uitgebreide set aan zelfgebouwde en beheerde applicaties. De behoefte aan vernieuwing neemt sterk toe. Borging van de continuïteit van softwaremanagement werd een dringende noodzaak, net als de modernisering van maatwerkapplicaties en van softwareontwikkeling. Valid Development Factory is ingeschakeld om dat voor elkaar te krijgen.

Fujifilm staat al bijna een eeuw bekend als een van de grootste en meest innovatieve ondernemingen ter wereld op het gebied van onder meer fotografie- en beeldvorming. De fabriek in Tilburg produceert fotopapier, platen voor offset-druk en membranen. De kwaliteit van de productie wordt ondersteund met maatwerksoftware. De applicaties worden in binnen- en buitenland gebruikt.

Uitdaging: specialistische applicaties

Het aantal benodigde applicaties neemt in aantal en complexiteit toe, in die mate dat externe ondersteuning noodzakelijk werd. Bovendien is het nodig dat de applicaties voldoen aan Fujifilm’s wereldwijde corporate standards voor software die onder meer voorschrijven dat applicaties webbased zijn.

Oplossing: VDF neemt project management over en moderniseert development

Fujifilm heeft een prioriteitenlijst gemaakt van de applicaties die gemoderniseerd moeten worden. VDF is aan het werk gezet om de belangrijkste applicaties te vernieuwen. Daartoe heeft VDF de ontwikkelomgeving gemoderniseerd met de introductie van Azure DevOps en standaardisatie op C#. In totaal wordt een dozijn applicaties met voorrang vernieuwd.

Resultaten: kwaliteitsslag development en beheer

De continuïteit van applicatie-ontwikkeling en -beheer, evenals de kwaliteit van de software zijn nu beter geborgd. Applicaties worden Agile ontwikkeld en voldoen aan Fujifilm’s corporate standaards. Fujifilm is volledig in control en heeft continu inzicht in de evolutie en de status van de applicaties. Het applicatielandschap is een stuk eenvoudiger geworden, hetgeen het beheer vergemakkelijkt. Fujifilm heeft daarmee een stukje van de Industry 4.0 legpuzzel kunnen leggen.

Daarom Valid

VDF is gespecialiseerd in het saneren en moderniseren van applicaties. Met een Agile aanpak levert development team in korte iteraties kleine moderniseringen op zodat alles onder controle blijft, Fujifilm direct resultaat ziet en direct feedback kan geven voor snelle verwerking. VDF werkt met innovatieve technieken en methodieken, zoals Module Based Development zodat toekomstvaste oplossingen tot stand komen. Dit gebeurt uiteraard met bewezen technologie en innovatieve bouwstenen. De uitrol vindt plaats via Continuous Delivery. Uitbreidingen, wijzigingen en fixes in de applicatie worden ongemerkt doorgevoerd zodat de dagelijkse gang van zaken ongestoord doorgaat. Mochten er onverhoopt issues optreden, dan staat de VDF-servicedesk klaar als eerste en centrale aanspreekpunt.

Resultaten

 • Projectmanagement software development geprofessionaliseerd
 • Moderne methoden, technieken en tooling voor software development geïntroduceerd
 • Kwaliteit en continuïteit softwareontwikkeling geborgd
 • Applicatiebeheer vergemakkelijkt en geborgd
 • Applicaties webbased gemaakt
 • Development en output conform Fujifilm corporate standards
 • Internationale deployment applicaties vereenvoudigd

Meerwaarde Valid

 • Methoden en technieken die hun waarde in de praktijk hebben bewezen
 • Kennis van zaken over modernisering van applicatielandschappen
 • Ervaring met complexe trajecten
 • Resultaatgericht
 • Gestructureerde, en toch flexibele aanpak
 • Teamwork met de klant

Fujifilm Corporation

Fujifilm Corporation, met het hoofdkantoor in Tokio, Japan werd in 1934 opgericht als producent van fotografische film onder de naam Fuji Photo Film Co. Ltd. Gedreven door eigen onderzoek en ontwikkeling, biedt Fujifilm doorlopend innoverende en geavanceerde producten aan een breed gamma industrieën in de hele wereld, zoals elektronische beeldvorming, foto finishing apparatuur, medische systemen, biotechnologie, drukwerkindustrie, materialen voor platte beeldschermen en kantoorproducten. Dit gebeurt op basis van een uitgebreide portfolio van digitale, optische, fijnchemische en dunne filmlaag technologieën.

Met al deze activiteiten wil Fujifilm bijdragen aan de ontwikkeling van cultuur, wetenschap, technologie en industrie, evenals aan een betere gezondheid en kwaliteit van het milieu.

Benieuwd naar de uitgebreide case? Lees hem hier.

Kijk voor meer informatie op: https://www.fujifilm.eu/nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.