Valid Nieuws

09 nov. 2018

i2-ZONE - netwerkbijeenkomst voor IT-leaders van de industriële sector

IoT en de menselijke kant van digitalisering

In oktober was onze V-Tower toneel voor de derde bijeenkomst van i2-ZONE. Met i2-ZONE creëren we een actief regionaal netwerk, waarin IT-leaders van industriële bedrijven elkaar treffen en uitdagen rondom relevante thema’s op het snijvlak van business en IT. Hiertoe organiseert i2-ZONE twee- tot driemaal per jaar een inspirerende sessie relevant voor de maakindustrie. i2-ZONE is een initiatief van PwC en Valid.

De onderwerpen van deze derde bijeenkomst, IoT & de menskant van digitalisering, zijn door de deelnemers gekozen.

Danny Gerritsen van PwC heeft in een bevlogen verhaal het geheim van een succesvolle transformatie naar een digitale onderneming gedeeld. Het begint (uiteraard) bij de juiste en goede technologie, maar belangrijker nog is de focus op de mens. Danny maakte hierbij duidelijk dat het gaat om vaardigheden die zowel binnen de IT-functie, maar zeker ook binnen de business van een organisatie aanwezig moeten zijn. Zijn de juiste vaardigheden aanwezig, dan verloopt de digitale transformatie van een organisatie een stuk makkelijker.

De aanwezige CIO’s herkenden dat het noodzakelijk is om ‘de business’ haar verantwoordelijkheid te laten nemen in de transformatie naar een digital enterprise. Als IT deze transformatie oplegt gaat het niet werken. De CIO moet wel in direct contact met de business blijven om niet verrast te worden door oplossingen die ‘gewoon’ in beheer moeten worden genomen. Dit onderstreept de behoefte aan vaardigheden aan beide kant voor agile samenwerken.

Na de pauze vervolgde onze collega Jeroen van de Poll. Zijn verhaal over de theoretische en praktische kant van Internet of Things (IoT) gaf boeiende inzichten. Waar volgens onderzoek 31% van de industriële onderneming in Europa bezig zijn met een vorm van IoT, ligt dit percentage bij de aanwezige deelnemers van i2-ZONE beduidend hoger. Tegelijkertijd vragen de deelnemende bedrijven zich af wat nog meer kan met IoT en of ze er wel uithalen wat er potentieel inzit. De Boon Edam casus was een bevestiging van de stelling die Danny Gerritsen eerder poneerde; de technologie is voor handen, de uitdaging bij een IoT-project ligt bij het agile laten samenwerken van verschillende disciplines. Bij de presentatie van de Boon Edam casus ontstond er een mooie discussie rondom het thema data en in het bijzonder wie de eigenaar van de data is.

Internet of Things - Valid.nl

Meer weten over het initiatief i2-ZONE, of uitgebreider kennis maken met onze IoT-expertise? Laat het weten via marketing@valid.nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.