Valid Nieuws

25 apr. 2019

Data Science Meet up - Knowledge sharing night

Wat hebben data science, Artificial Intelligence en deep learning met elkaar gemeen? Nou, bijvoorbeeld dat ze allemaal aan bod komen tijdens de volgende kennisdelingsavond van ons competence center Data Science.

Inmiddels een jarenlange traditie, waar we erg trots op zijn; avonden met gelijkgestemden, bedoeld om kennis te delen, elkaar te inspireren en echt bezig te zijn met de inhoud. Dit keer dus de beurt aan Data Science.

Maak je deel uit van een BI- of Analytics-afdeling en toe aan een avond met vakbroeders (of -zusters, uiteraard) onderling? Kom op 23 mei naar de V-tower in Eindhoven en maak deel uit van deze meet up.

Direct aanmelden

Over de sprekers

Marco de Jong (Business Scientist, Co-Founder & CEO Bij Experience Data)

Operationaliseren van AI

Creëer kunstmatige assisentie voor operationele medewerkers in dagelijkse werkzaamheden. Alle feedback die wordt gegenereerd door de medewerkers wordt gebruikt om binnen de organisatie een ‘learning loop’ te realiseren. Marco gaat hier tijdens zijn presentatie dieper op en in en legt uit hoe je een dergelijke activiteit implementeert.

 

Johan van Rooij (Senior Data Scientist Bij Valid)

Veilig en efficient treinrails inspecteren aan de hand van deep learning modellen.

Afbeelding-verwerking oplossing voor automatische inspectie van treinrails. Speciaal geprepareerde treinen maken met behulp van cameras foto’s van de rails. Door het monitoren en inspecteren van de rails en wissels is het mogelijk om in een vroeg stadium defecten te detecteren waardoor ingrepen goedkoper en eerder plaatsvinden. Deze inspecties kunnen drastisch verbeterd worden met behulp van deep learning technieken. Johan gaat uitleggen hoe dit project is geïmplementeerd en hoe hij en zijn team de Hendrik Lorentz prijs gewonnen hebben voor dit project.

 

Megan Bloemsma (Data & AI specialist bij Microsoft)

Cloud & Data science

Megan is een Technical Evangelist bij Microsoft. Ze geeft een introductie van de Azure cloud en laat zien waar deze cloud waarde toevoegt aan een data science proces. Daarnaast deelt ze een aantal klantcases en ervaringen die ze bij haar klanten heeft ervaren.

 

Waar en wanneer

17:30 – 21:00. 23 mei 2019, V-Tower. Flight forum 565, Eindhoven

 

Agenda

17.30 – 18.25 : Diner

18:25 – 18.30 : Introductie (Agis Christopoulos)

18.30 – 19.00 : Marco de Jong - Operationaliseren van AI

19.00 – 19.30 : Megan Bloemsma  - Cloud & Data science

19.30 – 19.45 : Break

19.45 – 20.15 : Johan van Rooij  - Veilig en efficient treinrails inspecteren aan de hand van deep learning modellen

20.15 – 21.00 : Q&A en borrel

 

Organisator: Agis Christopoulos, Data Scientist bij Valid

Deze avond wordt georganiseerd door onze Data Scientists en kent geen commerciële insteek. Omdat kennisdeling en discussie centraal staan tijdens deze avond stellen we het op prijs dat de deelnemers ook vakinhoudelijke kennis meebrengen en nemen we dit mee in het al dan niet accepteren van aanmeldingen.

Ben je op dagelijkse basis bezig met Business Intelligence en analytics vraagstukken? Je bent van harte welkom!

Meld je hier aan

Terug naar nieuwsoverzicht

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.