Valid Nieuws

07 sep. 2023

Valid standaardiseert applicatie-integratie van AmbaFlex in Azure

Belangrijke mijlpaal in digitale transformatie productiebedrijf

Producent van transportbandsystemen AmbaFlex ziet het belang van goede data. Niet alleen om de eigen bedrijfsprocessen efficiënter te maken, maar ook om in het kader van IoT (Internet of Things) op termijn data uit haar conveyor-oplossingen te kunnen doorgeven aan de informatiesystemen van de klant. Maar daarvoor moest eerst een integratielaag gebouwd worden voor haar ERP, CRM en MES-systemen. Valid heeft die klus geklaard en daarmee het fundament gelegd voor verdere groei van AmbaFlex.

Context: om de digitale transformatie bij de klant te ondersteunen, moet je eerst de eigen datahuishouding gereed maken

AmbaFlex maakt wereldwijd een snelle groei door. En de potentie is er om nog harder te gaan. Verregaande digitalisering en een gestroomlijnde en flexibele informatiehuishouding zijn noodzakelijk om die groeiversnelling mogelijk te maken. Daarnaast vragen klanten om data uit de transportbandsystemen om hun eigen processen beter te kunnen sturen. Ook daar liggen grote kansen voor AmbaFlex. “We zijn marktleider, en dat willen we natuurlijk blijven”, zegt Marcel Schilder, Global IT Manager bij AmbaFlex.

Business-uitdaging: stroomlijn de datahuishouding om de digitale transformatie mogelijk te maken 

Net als de meeste productiebedrijven heeft AmbaFlex diverse applicaties in gebruik ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Denk aan ERP, MES, CAD, CRM, HRM. Deze applicaties zijn in de afgelopen jaren één-op-één aan elkaar gekoppeld. Het beheren en onderhouden van deze afzonderlijke koppelingen is tijdrovend en lastig, temeer daar niet alles even goed is gedocumenteerd. “Het was een spaghetti-kluwen geworden, die ons remde in de ontwikkeling”, aldus Schilder. 

Daar kwam nog bij dat er ook veel data handmatig vanuit het ene systeem in het andere moest worden ingebracht. Soms zelfs vanaf papier. Dat alles bemoeilijkte de strategische ambities van AmbaFlex op het gebied van data. “Wij wilden een MES (Manufacturing Execution System) met een end-to-end data-integratie van het complete bedrijfsproces, van ordering tot en met service en onderhoud. En vandaaruit op termijn meer doen met de data, bijvoorbeeld betere asset management en predictive maintenance op onze systemen. Of de systemen met sensoren smart maken en integreren in de data-omgeving van de klant”, aldus Schilder. “Hoe meer we digitaliseren, hoe meer we afhankelijk zijn van IT. Die moet dan goed op orde zijn. Dat geldt voor de hele keten. Klanten verwachten van alle partners maximale uptime en goede data. Ook van ons.”

IT-uitdaging: zorg voor toekomstbestendige integratie 

De integratie-omgeving moest op een hoger plan worden gebracht: eenduidige structuur, standaardisatie, hogere technische kwaliteit, geen handwerk meer, goed gedocumenteerd en centraal te beheren. Dat was de opdracht aan Valid Digital Business. 
Schilder: “Ik kende Valid al uit een eerdere functie. Ze hebben mij toen geholpen met het bouwen van een cloudplatform voor het monitoren en aansturen van toegangssystemen. Die samenwerking verliep uitstekend, ook omdat Valid als Microsoft-partner goed thuis is in de Azure-technologie en het ecosysteem van Microsoft”, zegt Schilder.

Oplossing: gestandaardiseerd dataplatform in de Azure Cloud 

Begin 2022 is Valid van start gegaan. Valid heeft gebruikgemaakt van het Azure Integration Platform voor het neerzetten en managen van de integraties. Valid zorgt ook voor beheer en support. 

Valid heeft Azure Logic Apps ingezet voor het ontwikkelen van de benodigde koppelingen. Azure Logic Apps is een cloudplatform voor het met weinig tot geen code maken en draaien van geautomatiseerde workflows. Azure Logic Apps vereenvoudigt de manier waarop je legacy, moderne en geavanceerde systemen verbindt in de cloud, on-premises en in hybride omgevingen. 

De leveranciers en partners van de diverse applicaties moesten gedurende het traject goed samenwerken om de integratie-omgeving te moderniseren. 

Resultaten: fundament voor innovatie dankzij grote kwaliteitswinst

Schilder: “De koppelingen zijn klaar. We hebben een goed overzicht van het integratielandschap en kunnen dit eenvoudig beheren en eventueel uitbreiden. We hebben de kennis daarvoor in huis.” 

Voorheen was het beheer van de diverse koppelingen belegd bij de beheerders van de betreffende applicaties. Dit werkte vertragend. De centralisatie maakt het beheer gemakkelijker en sneller. Eenduidige documentatie is daarmee belegd. Het bouwen van koppelingen is gestandaardiseerd en gestructureerd. 

Schilder: “We hebben nu het fundament gelegd voor verdere innovatie, bijvoorbeeld met IoT en integratie met de omgeving van de klant.”

De meerwaarde van Valid: expertise en beschikbaarheid van goede mensen 

“Wij werken prettig samen met Valid. Zij vullen onze behoefte aan kennis en ervaring uitstekend in. En omdat ze als Microsoft-partner dicht bij het vuur zitten, leveren ze advies waar wij veel aan hebben”, zegt Schilder tevreden. 

Resultaten op een rijtje

﹥    Robuust en kwalitatief hoogwaardig integratieplatform voor verdere digitalisering
﹥    Structuur in het maken en beheren van koppelingen
﹥    Koppelingen goed gedocumenteerd
﹥    Centralisatie leidt tot winst in efficiency en snelheid
﹥    Hogere uptime informatievoorziening
﹥    Minder fouten en storingen
﹥    Basis voor IoT en Smart maken van producten
﹥    End-to-end gedigitaliseerde bedrijfsprocessen 
﹥    Complete integratie Manufacturing Execution System (MES) gerealiseerd

De kracht van Valid

﹥    Grote kennis van en ervaring in systeemintegratie
﹥    Grote kennis van en ervaring met Microsoft Azure-technologie
﹥    Gestructureerde, en toch flexibele aanpak en projectmanagement
﹥    Inbreng van hoogwaardige capaciteit
﹥    Kwaliteitsgericht, veel aandacht voor testen
﹥    Hoge handelingssnelheid
﹥    Meerwaarde gedurende alle aspecten en fases van het project 
﹥    Resultaatgericht
﹥    Teamwork met de klant en business partners van de klant

AmbaFlex

AmbaFlex ontwikkelt en levert conveyor-oplossingen. Deze oplossingen worden in een groot aantal landen gebruikt en kennen vele toepassingen voor verticaal transport, tijdelijke opslag en accumulatie van stukgoederen en verpakte producten.

AmbaFlex is met productievestigingen in Nederland (Zwaag), Roemenië, VS en China een onafhankelijk mondiaal bedrijf dat de spiral conveyor-oplossingen in eigen beheer heeft ontwikkeld en ook de productie en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Zo is de klant verzekerd van de meest rendabele oplossing die momenteel beschikbaar is. AmbaFlex heeft oplossingen voor onder meer logistiek, verpakkingsindustrie, bottelarijen en drukkerijen.

AmbaFlex investeert voortdurend in productinnovatie en ontwikkeling van functionele oplossingen, in nauwe samenwerking met de klanten. 

Valid Digital Business - vooroplopen met data

Valid bedient data-intensieve bedrijven op 3 niveaus: Ontzorgen (het voorzien in kennis en tools), Optimaliseren (het aanbieden van smart solutions en services) en Innoveren (in strategisch partnership). 

Als het om digitalisering gaat, is de kernactiviteit het Agile implementeren van smart data platformen met een krachtige structuur voor data governance. 

Microsoft heeft een referentiearchitectuur ontwikkeld voor data-innovatie en levert via Valid de technologie en de oplossingen. Dat kan op het niveau van het intelligent maken van bedrijfsprocessen, van de gehele organisatie en van complete ecosystemen en leveringsketens. Het Smart Data Platform van Valid volgt deze referentiearchitectuur. 

Deze architectuur richten de specialisten van Valid vervolgens slim in, met technologie (zoals Azure en TimeXtender), (ETL) processen en organisatie. Het gaat erom dat met smart data voor verschillende doelgroepen en behoeften op dynamische wijze meerwaarde geleverd kan worden aan de business. Smart data is een dynamische mix van opslaan, integreren en ontsluiten.

Met een goede smart data basis kan de business verder worden versterkt, uitgebreid en doorontwikkeld. Een snelle en effectieve implementatie dan wel go-to-market gaat gepaard met het Agile ontwikkelen en implementeren van nieuwe processen, mogelijk gemaakt door cloud-oplossingen en applicaties. 

Een heldere en concrete data-gedreven strategie en roadmap voor digitalisering brengen de transitie stapsgewijs tot meer (predictive) business intelligentie, nieuwe serviceconcepten, ketenintegratie en samenwerkingsverbanden met schaalbare oplossingen met verdienpotentie.

Terug naar nieuwsoverzicht

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.