Neways

Neways: stabiel en toekomstbestendig netwerk garandeert bedrijfscontinuïteit

Neways Electronics uit Son is een internationaal opererende leverancier van elektronische schakelingen en -systemen. Het is voor de bedrijfscontinuïteit cruciaal dat het netwerk stabiel en bedrijfszeker is. Daarnaast moeten medewerkers over een veilige, moderne digitale werkplek beschikken met alle applicaties die ze nodig hebben. Valid helpt daarbij en gaat nu met Neways een nieuwe fase in: de dienstverlener neemt beheer en ondersteuning van ICT-infrastructuur over, ook voor buitenlandse vestigingen.

Het verbeteren van de cyberweerbaarheid geldt voor het hoofdkantoor en de Belgische productievestiging. Standaardisering, samenvoeging en modernisering is aan de orde voor de wereldwijde IT-voorzieningen en applicaties. Scafom-rux is namelijk actief op meerdere continenten, met zijn zelf ontwikkeld en vervaardigd hoogwaardig steigermaterieel.

Uitdaging: alle ICT beheren

Corporate Head of ICT Joop Kempe vertelt dat er ontzettend veel kennis en kunde nodig is om alle ICT te managen die Neways Electronics in huis heeft. “Wil je dat zelf goed doen, dan heb je heel veel verschillende experts nodig. Maar die zouden er niet allemaal een dagtaak aan hebben. Daarom besteden we ICT-taken uit. Dat verlicht bij onze afdeling de druk.” Neways werkt al sinds 2016 met Valid samen voor ICT-infrastructuur, digitale werkplekken en servicedesk. Maar om óók beheer te mogen doen, moest Valid alsnog het vertrouwen winnen.

Volgens Marco Croese, operations manager ICT bij Neways Electronics, is Valid daarin geslaagd, “doordat ze vooraf helder zijn over wat je kunt verwachten. En omdat hun mensen afspraken nakomen.” Kempe: “Voor ons is dat belangrijk. Het vertrouwen dat we in hen stellen, is de reden dat we bij Valid dienstverlening ook gaan afnemen voor buitenlandse vestigingen.”

Neways
Werkzaamheden Neways
Oplossing: optimale beschikbaarheid

Als het gaat om de ICT-infrastructuur, zorgt Valid er onder meer voor dat de beschikbaarheid van systemen hoog is en dat security altijd up-to-date is. Door het netwerk te monitoren worden storingen zoveel mogelijk voorkomen. Als die er toch zijn, of als medewerkers ICT-gerelateerde vragen hebben, dan kunnen ze terugvallen op de servicedesk van Valid. De experts daar zijn speciaal toegewezen aan Neways. Wat Valid ook uit handen neemt: taken die te maken hebben met het ontwerpen, uitrollen en onderhouden van digitale werkplekken.

Voordeel van de samenwerking: 24 x 7 ondersteuning

Kempe vindt de pragmatische instelling van Valid een van de prettigste aspecten van de samenwerking. “Valid lost problemen eerst op en praat daarna pas over de consequenties. Daar komen we altijd uit, omdat we op een volwassen manier met elkaar omgaan.”

Omdat Neways ook buiten kantooruren productie draait, staat de servicedesk  24×7 stand-by voor calamiteiten. Kempe noemt nog andere voordelen van het gebruik van de servicedesk. “Als degenen waar we in eerste instantie contact mee hebben ergens niet uitkomen, is dat geen probleem. Bij Valid werken nog driehonderd mensen, dus het is altijd mogelijk voor de desk om terug te vallen op de expertise die voorhanden is.”

“Door de no-nonsense mentaliteit bij Valid heb je ook nooit lange discussies. Als er iets is lossen we dat samen snel op.”

Joop Kempe Corporate Head of ICT bij Neways
Valid – business
Valid – samenwerken 2 (2)
Het resultaat: minder tickets

Volgens Kempe leveren de inspanningen van Valid op het gebied van netwerkbeheer meetbaar resultaat op. ‘’Het aantal tickets is in drie jaar met een kwart afgenomen. Die daling zegt iets over de kwaliteit en de stabiliteit van onze ICT-omgeving. Onze mensen zijn niet meer bezig met technische problemen oplossen, maar kunnen zich focussen op hun echte werk.”

Medewerkers beschikken nu over devices waar alle apps op staan die ze nodig hebben. Kempe: ‘’Ze kunnen overal bij. Valid houdt voor ons werkplekken up-to-date, met de juiste versies van applicaties en een goede beveiliging. Ook zorgen ze ervoor dat apparaten op tijd worden vervangen. Dat scheelt onze afdeling veel werk. We hoeven alleen al veel minder administratieve handelingen te verrichten.”

En omdat vreemde ogen dwingen, lukt het volgens Kempe ook beter om een uniforme werkwijze te hanteren. “Valid wijkt niet af van afspraken die we hebben gemaakt over procedures. In het buitenland gaan we straks ook overal op dezelfde manier werken. Dat komt de efficiëntie ten goede.”

Toekomst: ook buiten Nederland succesvol zijn

Neways Electronics International bespaart dankzij Valid dus veel tijd en kosten, en hoeft zelf minder ICT-kennis en kunde in huis te halen. Kempe: “Door de no-nonsense mentaliteit bij Valid heb je ook nooit lange discussies. Als er iets is lossen we dat samen snel op.” Croese: “Ik kan iedereen aanraden om met Valid samen te werken. Het kennisniveau is hoog en ze laten je nooit in de steek. Valid helpt ons in Nederland al prima om onze doelen te bereiken, ik ben ervan overtuigd dat dit ook in het buitenland gaat lukken.”

Neways
Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 2