“De samenwerking is super, heel prettig en open verlopen. Een perfecte partner wat ons betreft." Niels Golsteijn, IT-manager

ZOwonen

De digitale woningcorporatie voorop

ZOwonen is een woningcorporatie uit Sittard-Geleen. Vastgoedbedrijf ZOwonen heeft als maatschappelijke doelstelling dat mensen met lage inkomens en kwetsbare personen passende woonruimte biedt gelegen in een leefbare woonomgeving. Na diverse fusies is de organisatie verantwoordelijk voor ruim 14.000 woningen in de regio Westelijke Mijnstreek. Eind 2017 zijn Woningstichting Spaubeek en ZOwonen gefuseerd, daarmee is de continuïteit van de sociale woningbouw en van de dienstverlening in Spaubeek gewaarborgd. Meer informatie over ZOwonen kunt u hier vinden: https://www.zowonen.com

De uitdaging

ZOwonen had een eigen IT-afdeling van vijf mensen, maar kon de ontwikkelingen niet bij houden. Voortdurend nieuwe hardware en software, de cloud, beveiligingsvraagstukken... Ook wilde ZOwonen overstappen op flexwerken want veel van de medewerkers zijn dagelijks op pad of werken deels thuis.

Onze aanpak

ZOwonen ging met Valid in gesprek met het oog op het digitaliseren van haar bedrijfsprocessen en flexibeler en veiliger maken van haar infrastructuur. Valid kreeg eerst als opdracht om een architectuur te ontwerpen dat voldeed aan haar strategische doelstellingen: verbeterde continuïteit en informatiebeveiliging, tijd- en plaats-onafhankelijk kunnen werken. ZOwonen was eerder tot het inzicht gekomen dat de complexiteit toe nam en besloot het complete ICT-beheer in handen van Valid te leggen. Sindsdien is Valid ook vaste partner bij de verdere digitalisering binnen de corporatie.

Het resultaat

Alle medewerkers van ZOwonen zijn overgestapt op fleXpace®, een door Valid ontwikkelde dienst voor flexwerken. De eigen IT-afdeling kromp naar twee mensen en de gewonnen flexibiliteit leverde een lege verdieping op in het eigen kantoorpand, die nu verhuurd is. ZOwonen betrekt haar IT nu bij de Valid private cloud en Microsoft Office365 en Azure clouddiensten. 

Business Benefits

•    Veilig, tijd- en plaats-onafhankelijk kunnen werken.
•    Toekomst vaste architectuur, ondersteunend aan de digitalisering van de bedrijfsprocessen.
•    Besparing gerealiseerd op vastgoed.

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.