"De agile-aanpak heeft niet alleen geleid tot snellere oplevering, maar ook een beter eindresultaat." Jan van der Wegen, Regiomanager

Vesteda

Vesteda - de optimale gebruikerservaring

Mijn Vesteda, self-service huren

Vesteda stond aan de vooravond van een uitdagende verandering van de organisatie. Om een nóg betere dienstverlening te kunnen bieden met de nieuwe organisatie is het idee voor een klantportaal gelanceerd. Een portaal waar self-service het sleutelwoord is en een optimale gebruikerservaring centraal staat.

Van uitdaging naar resultaat

De uitdaging van een dergelijk protaal bleek maar voor een deel in de realisatie van het portaal zelf te zitten. Veel groter was de uitdaging om alle processen die in de backend systemen van Vesteda worden uitgevoerd te integreren. Valid heeft dan ook een volledig nieuwe architectuur aangeboden, waarmee Vesteda een nieuw paradigma heeft geadopteerd om systeem-integratie te realiseren.

Met resultaat? Huurders van Vesteda, gebruikers van de Mijn Vesteda portaal, hebben beschikking over een systeem met de nodige intelligentie. Zo kan men storingen of reperatieverzoeken in zowel publieke- als privé ruimtes melden. Het systeem weet exact welk complex en welke woning bij een gebruiker hoort en toont dan ook enkel beschikbare ruimtes voor de desbetreffende gebruiker. Zelfs tot op niveau van de voorzieningen in een woning.

Daarnaast zijn er storingen welke de huurder zelf eenvoudig kan oplossen. Deze “eenvoudige” storingen worden herkend en de huurder krijgt tips en oplossingen geboden om de storing zelf te verhelpen.

Indien er wel hulp nodig is, weet de intelligente storingsmelder precies welke leverancier verantwoordelijk is voor het betreffende onderwerp. De storingsmelding wordt automatisch doorgezet naar de leverancier, zonder tussenkomst van Vesteda. Een optimalisering van het proces waardoor het sneller verloopt en er minder kosten worden gemaakt.

Een agile samenwerking

Door een agile aanpak van het project zijn in sprints de diverse onderdelen van de klantportaal oplossing gerealiseerd. Een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen; drie systeem-leveranciers, Valid en Vesteda. Door tussentijdse opleveringen van de onderdelen kon er snel feedback worden gegeven op het geleverde product, waardoor de kwalititeit van de software snel op peil was en het klantportaal is gelanceerd zonder noemenswaardige problemen.

Naast de uitvoer van het project hebben Valid’s architecten en consultants Vesteda aan alle kanten bijgestaan om op een nieuwe manier te denken, te werken en om de nieuwe systeem-architectuur ook zelf te kunnen onderhouden.

Slagkracht & flexibiliteit

Vesteda heeft een klantportaal, maar nu dus ook een nieuwe en  wendbare systeem-architectuur. Hoewel daar initieel niet om gevraagd is, illustreert dit wel de manier waarop Valid toegevoegde waarde levert. We kijken verder dan naar de vraag alleen en we proberen de waarde van een oplossing voor de organisatie te verhogen. Daar worden nu de vruchten van geplukt, want nieuwe processen en integratie-scenario’s worden op dezelfde manier aangevlogen. Dit geeft slagkracht en flexibiliteit, maar vooral een hoge mate van voorspelbaarheid van kwaliteit. Er wordt nu ook nagedacht over mobiele toepassingen voor huurders, want de architectuur die we hebben gerealiseerd is er een van deze tijd en biedt de mogelijkheden die een moderne onderneming vraagt. Vesteda is ready for the future!

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.