“Wij zijn blij met Valid dat ons kan voorzien van goede software developers.” Roland Disco, VP Engineering Europe/Africa.

Orbcomm

Orbcomm - Op weg naar een global cloud voor IoT-devices

Valid draagt steentje bij aan wereldwijde IoT-communicatie

Een van de meest dynamische sectoren in ICT is het Internet of Things (IoT). Orbcomm is wereldwijd toonaangevend in zakelijke IoT. Valid helpt mee aan software development. 

IoT is veel verder doorgedrongen dan veel mensen weten. Kijk maar naar de industrie of naar logistiek en transport. Wereldwijd zijn miljoenen voer-, vaar- en vliegtuigen, scheepscontainers, machines of transportladingen uitgerust met sensoren die data verzamelen en uitwisselen met de thuisbasis. Bijvoorbeeld over de locatie, de temperatuur of de werking van het object in kwestie. Dat gaat via de ter plaatse aanwezige communicatieverbindingen. Op zee of in het oerwoud per satelliet, in de bewoonde wereld via het mobiele dan wel vaste netwerk. Slimme devices zorgen voor de beste en goedkoopste verbinding op dat moment en op die plek.

Toepassingen voor tracking, tracing en monitoring zijn er al sinds jaar en dag. Nu raakt de markt volwassen. Er is in de IoT-sector wereldwijd een grote consolidatie- en integratie-slag gaande, van bedrijven, technologieën, netwerken en standaards. Het Amerikaanse Orbcomm loopt hierin voorop. Het bedrijf volgt een agressieve acquisitiestrategie en neemt in hoog tempo solution- en technology providers in de hele wereld over. Meestal zijn dat partijen die de oplossingen van Orbcomm al in het dienstenpakket hebben. Zo ook in Nederland, met de inlijving van Euroscan in 2014. Met Euroscan als grote Europese IoT solution provider voor koeltransporten verwierf Orbcomm zich een poort naar Europa.
 

Schaarste

In Orbcomm’s kantoor in Hoensbroek is een van de vele teams voor software-ontwikkeling gevestigd. Ook hosting en Quality Assurance gebeuren in Hoensbroek. “We zijn binnen Orbcomm betrokken bij het Synergy-project om wereldwijde software development op elkaar af te stemmen. Wij bouwen de communicatiefunctionaliteit. Tegelijkertijd werken we mee aan de Device Cloud, een gemeenschappelijk platform voor het verzamelen en distribueren van IoT-data naar de platforms en systemen van de klanten. Maar intussen zijn wij hier ook bezig met onderhoud en verdere ontwikkeling aan onze eigen legacy-systemen. Want tijdens de verbouwing moet de verkoop wel doorgaan.” Dat zegt Roland Disco, VP Engineering Europe/Africa bij Orbcomm Europe. Dat alles is een veelomvattende klus die de nodige resources vraagt in een markt waar geschikte mensen schaars zijn. Roland: “Daarom zijn we blij met Valid dat ons kan voorzien van goede mensen.” 

Een van die mensen is Software Engineer Jordy Saas die volop meedraait bij het ontwikkelen van nieuwe features, het uitbreiden van bestaande applicaties en het oplossen van bugs. Kortom, alles waar het hart van een doorgewinterde software engineer sneller van gaat kloppen. “Wij werken aan meerdere applicaties. Denk hierbij aan API's, Windows applicaties, websites en andere .NET oplossingen.”

Bart van Wiggen, Jordy’s teamleader Software bij Orbcomm vult aan: “Wij leveren IoT-producten die allemaal meetdata naar onze servers sturen. Denk hierbij aan temperatuur, snelheid, locatie, etcetera. Klanten maken gebruik van onze software om deze data te bekijken en erover te rapporteren. Ze hebben tevens de mogelijkheid om op afstand de apparatuur te sturen en te onderhouden. Onze IoT-stack omvat in totaal ongeveer 25 verschillende dynamische applicaties die wij binnen de software-afdeling onderhouden. We maken gebruik van de Scrum-methodiek waarbij sprints van vier weken worden aangehouden. Ons team loopt binnen Orbcomm wereldwijd aardig voorop.”
 

Eilandenrijk

Na dertien acquisities is Orbcomm een eilandenrijk geworden met eigen platforms, oplossingen en technologieën. “Nu is het moment daar om synergie te creëren. Voor software development betekent dit dat we op zijn minst libraries gaan delen, methodieken standaardiseren en een communicatieplatform inzetten. Daar is Synergy voor bedoeld,” zegt Roland. Het uitbreiden van de DeviceCloud is de motor achter het Synergy project. Eind 2020 moeten de klantdata op het DeviceCloud-platform landen en heeft de synergie tussen de diverse bedrijfseenheden een enorme boost gekregen. 

Het is duidelijk dat Jordy in een omgeving werkt waar alle aspecten van ICT volledig aan bod komen: moderne softwareontwikkeling - inclusief embedded software – voor een internationaal en uitermate innovatief bedrijf in een dynamische markt. Wereldwijd heeft Orbcomm zo’n 600 engineers, waarvan meer dan 100 software developers. Orbcomm heeft een grote hardware-tak en stuurt zelfs eigen satellieten de ruimte in. “Het werken in IoT vind ik uitermate boeiend. Je kunt ook ontwikkelen aan bijvoorbeeld een boekhoudpakket, maar dat blijft toch vrij statisch en beperkt. Ik kom nu in aanraking met alle aspecten van ICT: hardware, systemen die bewegen en data verzamelen, satellietcommunicatie, Big Data Analytics, embedded software, platformtechnologie, een geavanceerde architectuur… en dat alles in rechtstreeks verband met de echte wereld. Het maakt mijn werk heel levend en tastbaar,” aldus Jordy Saas. Jordy “Bovendien is het fijn om van meerwaarde te zijn dankzij de betrokkenheid van Valid bij de IoT-ontwikkelingen van Microsoft. Orbcomm heeft direct profijt van die kennis.” 

Jordy brengt niet alleen zijn eigen enthousiasme en competenties in, maar neemt ook de kernwaarden en het gedachtengoed van Valid mee. ‘Stay Ahead’ is de belofte van Valid. Daarom helpt Jordy Orbcomm graag om voorop te blijven lopen!
 

Cijfers

 • 11 netwerken voor mobiele en satellietcommunicatie
 • 400 engineers en technische specialisten wereldwijd
 • 100 software engineers 
 • Team Jordy 5 eigen developers, 5 offshore (India) developers en teamleider
 • Team Jordy 25+ applicaties in beheer
   

Meerwaarde Valid

 • Missie is om klanten te helpen om duurzaam te innoveren
 • Hoogwaardige ICT-ers en software engineers 
 • Doorlopende training en bijscholing van medewerkers 
 • Valid Development Factory voor agile ontwikkeling
 • Resultaatgericht
 • Gestructureerde, en toch flexibele aanpak
 • Teamwork 
   

Orbcomm. Wereldwijd toonaangevend in IoT-oplossingen

Orbcomm (Nasdaq: ORBC) is wereldwijd marktleider en innovator op het gebied van industriële Internet of Things (IoT) toepassingen voor het tracken, monitoren en controleren van assets zoals voer- en vaartuigen, goederen, machines en apparatuur. Klanten krijgen meer inzicht in hun bedrijfsmiddelen en zijn in staat hun operationele efficiency te verbeteren. Het bedrijf biedt een breed scala aan oplossingen, waaronder naadloze satelliet- en mobiele connectiviteit, unieke hardware, krachtige applicaties en end-to-end ondersteuning, van installatie en implementatie tot klantenservice. Orbcomm heeft een gevarieerd klantenbestand, waaronder vooraanstaande OEM's, eindklanten en kanaalpartners in transport en logistiek, warehousing en opslag, zwaar materieel, zeevaart, industrie en grondstoffen, en overheid.

Orbcomm voorziet in complete wereldwijde dekking via meerdere (LEO en GEO) netwerken, een robuuste vaste infrastructuur en de beste Tier1 mobiele netwerken. Dual-mode satelliet-GSM/CDMA devices leveren het beste van twee werelden in termen van betrouwbaarheid en betaalbaarheid. 
 

Orbcomm in één oogopslag:

 • De grootste satelliet IoT- en M2M-speler ter wereld
 • De industriestandaard voor satellietcommunicatie
 • De meest veelzijdige aanbieder van satelliet-, mobiele en dual-mode-oplossingen
 • 2,3 miljoen gebruikers wereldwijd
 • Aanwezig in meer dan 120 landen in meer dan 20 regio’s
 • Omzet 254 miljoen US dollar (2017)
 • 800 werknemers wereldwijd (2017)


 

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.