“Door de no-nonsense mentaliteit bij Valid heb je ook nooit lange discussies. Als er iets is lossen we dat samen snel op.” Joop Kempe, Corporate Head of ICT bij Neways

neways

Neways Electronics en Valid realiseren samen de hoogst mogelijke bedrijfscontinuïteit

Neways Electronics uit Son is een grote, internationaal opererende leverancier van elektronischeschakelingen en - systemen. Het is voor de continuïteit van de productie cruciaal dat de beursgenoteerde onderneming kan vertrouwen op een stabiel en bedrijfszeker netwerk. Net zo belangrijk is dat medewerkers over een veilige, moderne digitale werkplek beschikken met alle applicaties die ze nodig hebben. Valid helpt daar sinds 2016 bij en gaat nu met Neways een nieuwe fase in. Ook voor buitenlandse vestigingen neemt Valid beheer en ondersteuning van ICT-infrastructuur over. "Ze laten je nooit in de steek."

Als je bedenkt dat Neways niet alleen elektronische producten ontwikkelt maar deze ook produceert en helpt in de mark te zetten, dan is het niet moeilijk voor te stellen dat ICT daar een belangrijke rol in speelt. De organisatie bestaat sinds 1969 en telt ruim 2.700 medewerkers. Door autonome groei en acquisitie van bedrijven is Neways nu een top 10-speler in Europa. Behalve in Nederland heeft Neways ook werkmaatschappijen in Duitsland, Tsjechië, Slowakije, China en de Verenigde Staten. Elektronica van Neways wordt onder meer toegepast in industriële automatisering, de luchtvaart, de auto-industrie, medische industrie, defensie-, halfgeleiderindustrie en de telecomsector.

Zelf alle ICT beheren is voor Neways Electronics geen haalbare kaart

Corporate Head of ICT Joop Kempe vertelt dat er ontzettend veel kennis en kunde nodig is om alle ICT te managen die Neways Electronics in huis heeft. “Wil je dat zelf goed doen, dan heb je heel veel verschillende experts nodig. Hoewel het veel werk is, zouden ze er niet allemaal een dagtaak aan hebben. Daarom hebben we er voor gekozen om ICT-taken uit te besteden. Dat verlicht bij onze afdeling de druk."

De samenwerking tussen Neways Electronics en Valid begon in 2016. De dienstverlening bestaat uit drie onderdelen:

  • ICT-infrastructuur
  • Digitale werkplekken
  • Servicedesk

Marco Croese, operations manager ICT bij Neways Electronics, geeft aan dat ICT cruciaal is voor de bedrijfscontinuïteit. Daarom werd de keus voor een partner zorgvuldig afgewogen. Valid moest alsnog het vertrouwen winnen van Neways Electronics, dat in het verleden niet alleen maar positieve ervaringen had opgedaan met het uitbesteden van ICT-diensten. Volgens Croese is Valid daarin geslaagd: “Doordat ze vooraf helder zijn over wat je kunt verwachten. En omdat hun mensen afspraken nakomen.” “Valid komt niet aan met opgeblazen verhalen waar dan later niks van terecht komt”, vult Kempe aan. “Voor ons is dat belangrijk. Het vertrouwen dat we in hen stellen is ook de reden dat we bij Valid dezelfde dienstverlening gaan afnemen voor buitenlandse vestigingen.”

Betrokken experts nemen veel werk uit handen

Als het gaat om de ICT-infrastructuur, zorgt Valid er onder meer voor dat de beschikbaarheid van systemen hoog is en dat security altijd up-to-date is. Door het netwerk te monitoren worden storingen zoveel mogelijk voorkomen. Als er toch storingen zijn, of als medewerkers ICT-gerelateerde vragen hebben, dan kunnen ze daarvoor terugvallen op de servicedesk van Valid. De experts daar, zijn speciaal toegewezen aan Neways. Deze specialisten fungeren als eerste aanspreekpunt voor medewerkers en spelen tevens een coördinerende rol richting ICT-partners van Neways Electronics. Taken die te maken hebben met het ontwerpen, uitrollen en onderhouden van digitale werkplekken neemt Valid ook uit handen.

Pragmatische instelling Valid past bij Neways

Kempe vindt de instelling van Valid één van de prettigste aspecten van de samenwerking. “Valid lost problemen eerst op en praat daarna pas over de consequenties. Daar komen we altijd uit omdat we op een volwassen manier met elkaar omgaan. Dat is niet vanzelfsprekend, ik heb het ook wel anders meegemaakt. Er zijn heel wat dienstverleners die pas hun stoel uitkomen als zeker is dat ze een rekening kunnen sturen.” De servicedesk is voor medewerkers van Neways in principe van ’s ochtends zeven tot ’s middags vijf uur beschikbaar. Omdat Neways ook buiten kantooruren productie draait, staat de dienst 24x7 stand-by voor calamiteiten. Croese: “Als het nodig schaalt Valid direct op.” De servicedesk werkt met vaste contactpersonen. Croese vindt dat erg prettig. “Deze mensen hebben aan een half woord genoeg. Valid werkt voor meer bedrijven in de productiesector. Daardoor snappen ze de impact die bijvoorbeeld een printerstoring bij ons kan hebben. Op een kantoor ga je eenvoudig naar de volgende printer, maar bij ons kan zonder printer bij wijze van spreken een complete productielijn stilvallen. Een storing met hoge prioriteit lost Valid direct op, zonder dat we daar heel erg op hoeven aandringen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid, lopen nergens voor weg.” Kempe noemt nog andere voordelen van het gebruik van de servicedesk. “Als degenen waar we in eerste instantie contact mee hebben ergens niet uitkomen, is dat geen probleem. Want bij Valid werken nog driehonderd mensen, het is altijd mogelijk voor de desk om terug te vallen op de expertise die voorhanden is.”

Samenwerking heeft aantoonbaar effect

Volgens Kempe leveren de inspanningen van Valid op het gebied van netwerkbeheer meetbaar resultaat op. Het aantal tickets is in drie jaar met een kwart afgenomen. Die daling zegt iets over de kwaliteit en de stabiliteit van onze ICT-omgeving. Dat heeft echt veel waarde, want daardoor zijn onze mensen niet bezig met ICT-problemen oplossen, maar kunnen zij zich focussen op hun echte werk.”

Medewerkers beschikken dankzij Valid over devices waar alle apps op staan die ze nodig hebben. Kempe: ‘’Ze kunnen overal bij. Valid houdt voor ons werkplekken up-to-date met de juiste versies van applicaties en goede beveiliging. Ook zorgen ze ervoor dat apparaten op tijd worden vervangen. Dat scheelt onze afdeling veel werk, we hoeven alleen al veel minder administratieve handelingen te verrichten.” En omdat vreemde ogen dwingen, lukt het volgens Kempe ook beter om een uniforme werkwijze te hanteren. “Valid wijkt niet af van afspraken die we hebben gemaakt over procedures. In het buitenland gaan we straks ook overal op dezelfde manier werken. Dat komt de efficiëntie ten goede.”

Conclusie: uitbesteden scheelt tijd en geld

Door beheer van de ICT-infrastructuur aan Valid uit te besteden, kan Neways focussen op kerntaken. Dit komt doordat:

  • Het netwerk de hoogst mogelijke beschikbaarheid garandeert.
  • Medewerkers over veilig en juist ingerichte apparaten beschikken om hun werk goed te kunnen doen.
  • De mensen van de servicedesk weten wat er speelt bij Neways, waardoor ze problemen eerder oplossen.

Neways Electronics International kan dankzij Valid op een meer gestandaardiseerde manier werken en hoeft zelf minder ICT-kennis en kunde in huis te halen. Dit scheelt tijd en kosten. Kempe: “Door de no-nonsense mentaliteit bij Valid heb je ook nooit lange discussies. Als er iets is lossen we dat samen snel op.” Croese: “Ik kan iedereen aanraden om met Valid samen te werken. Het kennisniveau is hoog en ze laten je nooit in de steek. Valid helpt ons in Nederland al prima om onze doelen te bereiken, ik ben ervan overtuigd dat dit ook in het buitenland gaat lukken.”
 

Benieuwd naar wat Valid voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze experts via info@valid.nl of lees hier meer over onze Managed Services.

Werken bij Valid

De club waar we trots op zijn. Kies je carrière met karakter.

Een lekker salaris, mooie projecten en leuke extra’s. Waar kies je voor? Jouw toekomstige collega's weten het wel. Zij kozen voor karakter. Want dat is waar we vol mee zitten. We kijken vooruit, terwijl we vandaag impact maken. Samen met onze collega’s, klanten en partners. En die gemeenschappelijke passie voel je aan alles. 

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.