Datavisualisatie met Power BI

Valid gelooft in de waarde van data. Datavisualisatie is een belangrijk onderdeel van die waarde. De juiste manier van data visualiseren zorgt bijvoorbeeld voor snellere besluitvorming, een kortere time to market en controle over value drivers.

Microsoft’s Power BI wordt steeds vaker genoemd als dé tool om je data op een zo krachtig mogelijke wijze te presenteren. Maar waar begin je? Hoe ontsluit je een databron en hoe transformeer je grafieken naar een fatsoenlijk, actie-gericht, dashboard?

In drie stappen naar datavisualisatie

In drie stappen stomen we organisaties klaar om zelf de vruchten te plukken van krachtige datavisualisatie, met behulp van Power BI. In een week doorlooptijd leveren we op basis van jouw data drie rapporten op. Rapporten die je dus direct in kunt zetten. Tegelijkertijd leiden we je mensen op tot heuse Self-Service Power BI-ers en geven we ze de kennis om zelf dashboards te ontwikkelen.

Voordoen

Met de eerste stap ontdek je de kracht van data visualiseren. Power BI wordt geïmplementeerd en we verzorgen een training waarin we gebruik maken van bedrijfsdata, zodat de resultaten ook daadwerkelijk in de praktijk ingezet kunnen worden. We garanderen in deze stap minimaal één direct implementeerbaar rapport. De basis is gelegd, in de volgende stappen zorgen we er samen voor dat jouw organisatie in staat is om de vruchten te plukken van Self Service Business Intelligence. 

Samen doen

In de volgende stap gaan we verder waar we gebleven zijn. Onder begeleiding van onze Power BI experts ontwikkelen we samen een dashboard, waarmee nog eens twee werkende rapporten worden opgeleverd. De eerste bron is ontsloten, de eerste rapporten zijn gerealiseerd en de kennis van jouw mensen is nu op een dusdanig niveau dat ze zelfstandig aan de slag kunnen met het ontwikkelen van dashboards.

Zelf doen

De eerste drie rapporten staan, nu is het tijd om zélf aan de slag te gaan. De belofte die Power BI doet als het gaat om datavisualiseren, is dat je een hoge mate van zelfstandigheid ontwikkelt in het creëren van rapporten en dashboards. Self-Service BI dus. Uiteraard staan we klaar om bij te springen, indien nodig.

Vandaag nog starten met het visualiseren van je data? Neem direct contact op via 088 900 95 00.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.