Scafom-rux

Valid helpt Scafom-rux om IT cyberweerbaarder te maken

Een cyberaanval werkte voor vooraanstaand steigerfabrikant Scafom-rux als katalysator. Het besef drong toen door dat niet alleen het beveiligingsniveau van IT-systemen moest worden verbeterd. Ook het complete IT-landschap moest naar een hoger volwassenheidsniveau worden getild. Valid hielp het Brabantse familiebedrijf bij de eerste belangrijke stap op weg naar kwaliteitsverbetering.

Het verbeteren van de cyberweerbaarheid geldt voor het hoofdkantoor en de Belgische productievestiging. Standaardisering, samenvoeging en modernisering is aan de orde voor de wereldwijde IT-voorzieningen en applicaties. Scafom-rux is namelijk actief op meerdere continenten, met zijn zelf ontwikkeld en vervaardigd hoogwaardig steigermaterieel.

Uitdaging: moderniseren en security verbeteren

Paul van Driel is Head of Information Technology bij Scafom-rux. De cyberaanval die het bedrijf trof, maakte volgens hem duidelijk dat de toenmalige IT-dienstverlener tekort was geschoten. “Het is goed afgelopen, maar het incident onderstreepte de noodzaak van kwaliteitsverbetering van onze ICT.” Uit een benchmark bleek dat investeringen achter waren gebleven bij vergelijkbare bedrijven. Op dat moment had elke fabriek en/of salesvestiging een eigen IT-infrastructuur met eigen beheer, ondersteund door het ICT-team in Nederland.

Scafom-rux ging op zoek naar een nieuwe IT-dienstverlener, met de juiste ervaring en slagkracht. Niet alleen om de beveiliging te verbeteren, maar ook om de IT-infrastructuur te moderniseren en bij te springen in de dagelijkse operatie. Van Driel had een voorkeur voor een partner in de buurt en koos voor Valid, waarmee hij in een vorige werkomgeving al positieve ervaringen opgedaan. Volgens Van Driel is er sprake van een cultural fit met de mensen van Valid. ‘’Net als Scafom-rux zijn ze nuchter, praktisch en oplossingsgericht.”

Steiger Scafom-rux
Steigerbouw Scafrom-rux
Oplossing: updaten, upgraden en moderne werkplekken invoeren

Om het cybersecurityprobleem duurzaam op te lossen, werd het netwerk gesegmenteerd, werden firewalls goed geconfigureerd, en werkplekken uitgerold met InTune. Ook werden achterstallige updates en upgrades doorgevoerd. Verder werd een systeem voor monitoring en alarmering geïmplementeerd.

Voordelen samenwerking: altijd genoeg capaciteits

De samenwerking bevalt zo goed, dat de specialisten van Valid naast cybersecurity ook steeds meer het IT-beheer en de support uitvoeren, waardoor het team van Van Driel de handen vrij heeft voor het uitwerken van de vervolgstappen in de verdere IT-volwassenwording.

 ‘’Voor Scafom-rux is het fijn dat Valid flink wat IT-capaciteit op de achterhand beschikbaar heeft”, zegt Martijn Embregts, accountmanager bij Valid. “Want het blijft lastig IT’ers aan te trekken.”

“Ik wilde een partner in de buurt, die je nu uit de brand helpt en waar je ook de toekomst mee ingaat.”

Paul van Driel Head of Information Technology Scafom-rux
Valid – zakelijk 2
Valid – man 3
Het resultaat: veilige basis voor de toekomst

Scafom-rux beschikt  nu over een veilige en goed beheersbare infrastructuur, in de vestigingen in Nederland en België. Best-practices en tooling op het gebied van cybersecurity worden uitgerold naar de andere regio’s. Standaardisatie op het gebied van apparatuur en beheer is in volle gang. Verhuizing van data en applicaties naar de private cloud in Nederland komen eraan. De migratie naar Office 365 inclusief SharePoint is in voorbereiding. Het verbeteringsprogramma ligt op schema; alleen beperkingen in menskracht en budget kunnen nog een belemmering zijn voor zorgeloze groei.

Scafom-rux
Vijf niveaus van ICT-volwassenheid
Meerwaarde Valid
Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Valid – CTA 2