Menu

Big Data & Advanced Analytics

De hoeveelheid data blijft exponentieel groeien. Net als de verscheidenheid aan data en het aantal - interne en externe - bronnen . Deze groei biedt kansen voor uw organisatie om sneller te acteren, te voorspellen waar uw markt zich naar toe gaat bewegen en zelfs nieuwe business modellen te ontwikkelen. Big Data in optima forma.

Voor veel organisaties is Big Data nog onontgonnen gebied. Om u te enablen op het gebied van Big Data heeft Valid als eerste dienstverlener in Europa Microsofts Analytics Platform System (APS) aangeschaft. Deze krachtige appliance levert grensverleggende prestaties voor het analyseren van veel data over meerdere bronnen. Of het nou gaat om gestructureerde of ongestructureerde data, de dienstverlening van Valid helpt u inzichten te verkrijgen die u voorheen niet voor mogelijk hield.

Van de Valid APS en expertise kunt u gebruik maken als u de mogelijkheden van Big Data wilt verkennen. “In 3 stappen naar Big Data” is de aanpak die Valid daarbij hanteert: Moderniseer, Verrijk en Exploiteer.

Stap 1: Moderniseer
Het implementeren van een modern Datawarehouse is de essentiële eerste stap. Uw datawarehouse vormt namelijk de basis van uw (toekomstige) Big Data omgeving. Onder modern verstaan we onder meer dat uw Datawarehouse schaalbaar en snel is. En dit alles tegen zo laag mogelijk TCO.

Stap 2: Verrijk
Verrijk uw eigen data met externe data en combineer gestructureerde- en ongestructureerde data. En ontdek de nieuwe mogelijkheden. Wat te denken van near real-time analytics?

Stap 3: Exploreer
Nu is het tijd om uw investeringen terug te verdienen. Valid blijft u ondersteunen bij nieuwe vragen, mogelijkheden en adviseert u over de te kiezen route om zoveel mogelijk business benefits tegen een zo laag mogelijke TCO te realiseren. Beheer en monitoring van uw data platform behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is de visualisatie van uw informatie cruciaal. Ook hier sluit de business intelligence tooling van Microsoft naadloos aan. Producten zoals Power BI en Reporting Services maken helder hoe u ervoor staat. U heeft het platform, u heeft de data, nu is het tijd om dit optimaal in te zetten.

Het Microsoft Analytics Platform System (APS) is een schaalbare, high performance appliance, waarmee grote hoeveelheden – gestructureerde en ongestructureerde - data snel geanalyseerd kunnen worden. Het APS combineert hiertoe de Microsoft SQL Server Parallel Data Warehouse (PDW) technologie en de 100% Apache Hadoop-distributie van Microsoft. APS biedt de PolyBase-technologie voor gegevensquery's, om gegevens uit SQL Server PDW te integreren met gegevens uit Hadoop.

Het APS is bij uitstek geschikt om Big Data toepassingen en andere geavanceerde analytics toepassingen (zoals near real-time analytics) te hosten. Valid’s APS en Valid’s expertise voor het uitvoeren van Big Data pilots maken dit mogelijk. U kunt laagdrempelig de kansen van Big Data ontdekken. Na een succesvol pilot project kunt u eventueel in een eigen APS productie omgeving investeren of deze hosten bij Valid.