Software Developer

Nathalie Kooi

“Ik programmeer voornamelijk in het .Net Framework. Vooral met C# en in mijn huidige opdracht ontwikkel ik api’s en webapplicaties. Nu verwacht je misschien een heel mooi verhaal over dat ik van kleins af aan al software ontwikkelaar wilde worden, maar niets is minder waar. Mijn eerste studiekeuze was Frans maar dat was erg pittig. Na de studie Frans ben ik toen begonnen aan de opleiding Technische Informatica, dus ik ben wel iets blijven doen met taal : ) Mijn baan als software developer past bij me. Allereerst omdat ik goed ben met (programmeer-)talen en met computers. En ten tweede houd ik van puzzels oplossen en zo zie ik programmeren eigenlijk; als het oplossen van puzzels. 

Sinds 2017 werk ik bij Valid, via een kennis van mij kwam ik hier terecht. Na het eerste gesprek met mijn manager Koen, voelde ik al hoe chill en relax dit bedrijf is. Koen is echt een people-manager en heel gemakkelijk om mee te praten. Valid voelt voor mij een beetje als familiebedrijf, erg gemoedelijk. Daarnaast heb ik voor Valid gekozen vanwege het local-for-local karakter, ik heb weinig zin om elke dag lang in de file te staan voor mijn werk, dus ik ben blij met een opdracht vlakbij! En het persoonlijke opleidingsbudget spreekt me hier aan. Het is het dubbele van mijn vorige bedrijf. De laatste cursus die ik van mijn opleidingsbudget heb gedaan was een design pattern cursus van drie dagen. Deze cursus kies ik zelf, ik vind het belangrijk dat ik mezelf namelijk blijf ontwikkelen als developer. Fijn dat Valid daar hetzelfde over denkt. 

In mijn huidige project werk ik samen met meer collega’s van Valid, ook consultants. Een paar developers en een paar testers. Ik zit nu zelfs met één test-collega in hetzelfde scrumteam. Ik vind dat wel gezellig. Het schept een band. We gaan wel eens samen naar de borrel van Valid, we praten elkaar bij over nieuwtjes uit de organisatie of we maken samen grapjes over de strenge security-mails vanuit Valid, haha. We hebben altijd genoeg te bespreken! 

Hoe ik mijn loopbaan verder zie? Laat mij voorlopig maar lekker m’n werk doen als software developer en dan zien we het wel. Ik heb op het einde van de dag namelijk echt iets af. Heb ik een bug? Dan fix ik die, opgelost, afstrepen en een dag erna is er weer iets nieuws. Misschien dat ik op de lange termijn richting architect wil, maar voor nu gewoon werken en productief zijn. Ik heb nog wel eens gedacht aan projectmanager, maar volgens mij hebben die zo’n zwaar leven, dat zie ik mezelf nog niet doen. Ik ben erg gehecht aan m’n privé- en werkbalans. Een hobby van mij is cosplay en dat geeft me veel energie, daar wil ik graag tijd voor blijven houden!”
 

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.