Business Intelligence Specialist

Kaj Tjeerdsma

"Business Intelligence Specialist houdt in dat ik mijzelf dagelijks bezighoud met het opzetten van een data warehouse. Ik zorg er op deze manier voor dat de data uit de bronnen van onze klant worden samengevoegd op één centrale plek. Vervolgens is het mogelijk om op deze data te rapporteren om de klanten meer inzicht te bieden. Een gemiddelde dag van mij bestaat vooral uit het extraheren van data uit bronsystemen en het laden van deze data in het data warehouse. Daarnaast bouw ik ook zo nu en dan een rapportage, maar het leukste vind ik het om rechtstreeks met databases te werken. Dat ik de back-end eigenlijk het leukste vind had ik anderhalf jaar geleden niet verwacht toen ik mijn loopbaan bij Valid begon!

Nadat ik mijn studie Information Management had afgerond ben ik bij Valid in dienst gekomen als Junior BI Specialist, samen met collega Tim die ook net was afgestudeerd en zijn eerste baan bij Valid kreeg. Ik ben trots dat ik in korte tijd erg veel heb kunnen leren want toen ik hier begon wist ik bijna niets van data warehousing en vond ik het nog lastig om het concept te begrijpen. In anderhalf jaar heb ik mijzelf zodanig ontwikkeld dat ik voldoende weet om volledig mee te draaien in projecten en daarnaast ook de klant goed kan adviseren. Trouwens, Tim en ik zijn inmiddels ook echt vrienden geworden, we zien elkaar ook na werktijd.

De balans tussen samenwerking en zelfstandigheid, dat maakt dit werk echt heel leuk. En ook de werk- en privé balans is goed. Er zijn veel sociale events maar niets moet, niets is verplicht. Zelf vind ik het wel tof om af en toe deel te nemen aan de activiteiten van onze personeelsvereniging. Onlangs zijn we met een groep van dertig collega’s naar de Nederlandse Flipperkast Vereniging gegaan en hebben we een hele middag een toernooi gespeeld. Dit was wel lachen want ik had het nog nooit geflipperd en wat wel leuk was om te zien was dat de ‘oudere’ collega’s wonnen. Tja, flipperen was toch iets voor mijn tijd ;)

In ons team (Business Intelligence & Analytics), doen we veel aan kennisdeling, dagen we elkaar uit en gaan we echt goed met elkaar om. Die samenwerking is voor mij heel belangrijk. Ik leer veel van mijn collega’s, zo zit ik nu in een project met architecten, een informatieanalist en andere BI consultants. Zoveel kennis samen, daar groei ik enorm van. Maandelijks houden we een kennisflits, dan gaan we met ons hele team een skype-meeting in op maandagavond. Een half uurtje, gewoon vanuit je huis en daarin vertelt om de beurt een collega over een nieuwe technologie of een innovatieve opdracht. Ruimte voor kennisdeling en om je te ontwikkelen is er dus volop! Inmiddels heb ik mijn MSCA behaald en doe ik binnenkort examen voor MSCE. In de toekomst wil ik Azure Solutions architect worden en ik krijg nu al de kans om me hiervoor op te leiden. Dit houdt in dat ik me minder ga bezighouden met het ontwikkelen binnen projecten, maar meer met het opzetten van de architectuur voor de klant. Ik ga het complete plaatje dus meer van boven zien.”

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.