Stagiair en Student HRM

Finn van Eck

Noot: Finn heeft in Juli '20 zijn stage bij ons succesvol afgerond. 

“Sinds februari loop ik stage bij de HR-afdeling van Valid, een ICT-dienstverlener. Vier dagen per week ga ik naar kantoor, of nou ja, ging ik naar kantoor, en één dag per week naar school. Het is natuurlijk niemand ontgaan dat ons leven op dit moment in de ban van het corona-virus is en ook bij Valid zijn er hierdoor verschillende maatregelen genomen; we werken allemaal vanuit huis. Dit is mijn eerste stage ooit en opeens zorgt dit ervoor dat ik in een uitzonderlijke situatie moet stage lopen. Het is erg wennen voor mij. De dagelijkse routine van naar je stage gaan en collega’s aanspreken voor hulp of vragen, is plotseling verdwenen.

Het thuiswerken ervaar ik als lastig: ga ik nu de hele dag vanaf de bank werken of zoek ik liever een plekje waar ik helemaal afgezonderd ben van alles om mij heen? Door het opzoeken van tips omtrent een fijne thuiswerkplek heb ik uiteindelijk een goede manier en werkplek gevonden. Ik zit nu aan de eettafel in de woonkamer met af en toe een paar zonnestralen op mijn gezicht. Dit klinkt ideaal, beetje vitamine D en in mijn eigen thuisomgeving, maar toch verlang ik stiekem wel naar de V-tower, ons kantoor. Het sociale contact en de gemakkelijkheid van vragen stellen is iets wat ik in enorm mis. 
Maar er zijn ook positieve kanten aan dit verhaal: Ik maak nu een uitzonderlijke situatie mee waar ik als HR-medewerker veel lering uit kan trekken. Zo krijg ik inzicht in wat er allemaal achter de schermen geregeld wordt door mijn (HR-)collega’s. Bijvoorbeeld om alle maatregelen met betrekking tot het corona-virus zo duidelijk mogelijk te communiceren of hoe alle afspraken opeens via Skype for Business of Microsoft Teams gaan, iedereen past zich super snel aan!

Als ik het vergelijk met mijn medestudenten bevind ik me in een luxepositie, het thuiswerken bij Valid is namelijk erg soepel verlopen. Het is natuurlijk ook een ICT-bedrijf, maar je moet het toch maar even doen. Verschillende mensen in mijn klas lopen door deze situatie studievertraging op omdat het bedrijf niet is voorbereid op het nemen van maatregelen. Zij hebben niet genoeg laptops of te weinig werk beschikbaar voor de stagiaires, of ze vertrouwen ze niet in thuiswerken. Hierdoor zijn er al meerdere studenten op mijn opleiding ontslagen. Ik ben dan ook blij dat hier bij Valid geen sprake van is en dat er echt goed voor me gezorgd wordt. Een groot compliment richting mijn stagebedrijf, want mijn stageperiode gaat hierdoor niet in gevaar komen en dat waardeer ik enorm."
 

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.