Test Specialist

Dieu Frissen

“Een neef van mij werkte hier, ik hoorde goede verhalen over Valid en was op zoek naar een organisatie die sterk geworteld is in het zuiden. Ik werkte bij een groot consultancybedrijf en was toe aan iets anders en ik zocht meer lokale betrokkenheid. Ook miste ik het sociale karakter; ik wil geen nummer maar gewoon Dieu zijn op het werk. Dit vond ik bij Valid en sinds juni 2017 werk ik hier met veel plezier!

Mijn rol is Test Specialist, ik werk in de business unit IT Consultancy en vorm samen met ongeveer tien andere consultants het testing- en analistenteam. Als consultant bij Valid is het heel gemakkelijk om aansluiting met de organisatie of met het team te houden. Zo heb ik elke paar weken een fysiek gesprek met mijn manager, houden we met het team minimaal een keer per kwartaal kennisdelingsavonden en ik schuif regelmatig aan bij de maandelijkse borrel in Maastricht. Ik heb trouwens in de afgelopen twee jaar ook het teamuitje geregeld, want het sociale aspect, dat vindt mijn hele team belangrijk!

Ik heb momenteel een opdracht bij een internationaal bedrijf in Maastricht. Voor mij bijna om de hoek, wat top is met een jong gezin thuis. Sinds een jaar werk ik in een agile-team; we werken in sprints van drie weken en houden dagelijks een stand-up. Hoeveel werk kunnen we opleveren? Zijn de user stories compleet en duidelijk? Ik stel veel vragen richting de product owner, zodat alles helder en duidelijk is. Uiteraard is het mijn taak om de opgeleverde software te testen. Liever nog, probeer ik de code vóór het opgeleverd is al te controleren. Want hoe eerder je bugs ontdekt, hoe eerder we dit kunnen herstellen en we het op tijd kunnen opleveren waardoor we de sprint halen. Voor mij is werken in een agile-omgeving nieuw, ik doe dit nu sinds een jaar en het bevalt me erg goed. We werken in een vast team en hebben een goede dynamiek in ons team. Inmiddels kennen we elkaars kwaliteiten en valkuilen en helpen we elkaar. Zo neem ik de taak van scrum master op me als onze scrum master op verlof is.

Waar ik trots op ben? Op mijn veelzijdigheid als test specialist. Zolang ik uitdaging in mijn werk heb en mezelf kan blijven ontwikkelen, heb ik het naar mijn zin op een project. Ik focus me nu op het meer verfijnen van het werken in een agile-team en ik houd me bezig met testautomatisering. Ben ik op een gegeven moment uitgeleerd in dit project? Dan vraag ik 'mijn' accountmanager van Valid om iets nieuws voor me te zoeken. Met hem heb ik trouwens ook goed contact, hij komt ook geregeld langs voor een kop koffie bij de klant waar ik nu zit.

Zoals ik eerder aangaf hebben we geregeld kennismakingsavonden met ons team, of onze competence, zoals we het hier noemen. We komen bij elkaar op één van onze kantoren en delen onze ervaringen. Een tijdje terug heb ik een presentatie gegeven over de klant en het project waar ik nu aan werk. Ik vind het wel tof dat we een kijkje in de keuken krijgen bij elkaar en dat we op de hoogte zijn van wie wat doet. Ik gebruik het ook als kennisdeling; welke software gebruikt mijn collega voor een soortgelijke oplossing? Hoe is de ontwikkeling bij andere klanten? Wat zijn de trends op testgebied etc.

Mijn motivator is de ruimte voor ontwikkeling hier, in welke rol dan ook. Daarnaast is iedereen écht toegankelijk, het is een platte organisatie en de directeur kent alle 300 collega’s bij naam. Dat er budget is voor teamuitjes, dat zijn voor mij de kleine dingen die het extra leuk maken. Ik hoop dat mijn team zich verder gaat uitbreiden zodat ik nog meer collega’s krijg met wie ik kan sparren."

Carrières

Eindelijk een omgeving waarin je écht vooruitstrevende cloudoplossingen kan ontwikkelen én jezelf.

Valid is het enige IT-bedrijf waar je werkt aan de technologie van morgen én aan je eigen toekomst. Want technologie alleen brengt de wereld niet veel verder. Daarom investeren wij, vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken, in jou. Met trainingen, opleidingen en de juiste begeleiding, waardoor je altijd blijft ontwikkelen.

Bezoek onze carrièresite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.