Menu

Valid gastheer van IPMA bijeenkomst

Ethische vraagstukken binnen projecten; welke kernwaarden raken die bij jou?

Het gaat dan om: eerlijkheid, betrouwbaarheid, transparantie, geen verborgen agenda, in contact zijn, etc. Maar wat nou als deze kernwaarden onder druk komen te staan? Als andere belangen (waarden) zwaarder wegen? Als niet zo duidelijk is wat goed is en wat niet? Als iets wringt? Hoe ga je daarmee om?

Dit zijn vragen op het terrein van de ethiek en in dit geval: ethiek in organisaties. Een veelbesproken onderwerp de laatste tijd. Denk hierbij aan rommelhypotheken en de bonuscultuur bij banken, sjoemelsoftware in auto’s en ga zo maar door.

Valid heeft op 24 januari jl. samen met IPMA Community Regio Zuid Oost Nederland een interessante avond verzorgd om ethiek praktisch te maken aan de hand van een stukje theorie en veel discussie aan de hand van praktische casussen. Hierbij werden handvatten aangereikt om te doorgronden welke aspecten een rol spelen, en hoe je een dilemma kunt benaderen en ontleden.

De avond werd goed bezocht en uit de levendige discussies bleek maar weer dat Ethiek in projecten een actueel thema is en blijft.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Competence Lead Projectmanagement Koen Lambooij via info@valid.nl of 088 - 900 95 00