Menu

PMI Event "Leadership in Projecten" bij Valid

Op 27 mei heeft er in de V-Tower in Eindhoven een bijeenkomst plaatsgevonden met als thema “Leadership in Projecten”. Deze bijeenkomst is het resultaat van een samenwerking tussen Valid en het Project Management Institute Netherlands Chapter (PMI).

In de PMI 2014 Pulse of the Profession wordt benadrukt dat organisaties $ 109 miljoen dollar verliezen van iedere 1 miljard dollar geïnvesteerd in alle projecten, als gevolg van slechte projectprestaties. De voornaamste redenen waarom organisaties falen - en geld verliezen - in het succesvol uitvoeren van projecten zijn onvoldoende communicatie en gebrek aan leiderschap. Dit onderstreept het grote belang van leiderschap.

Gastheer Frank Maes opende de avond met de visie van Valid op leadership in projecten en hoe de focus en ontwikkeling hiervan binnen het opleidingscurriculum van Valid is geborgd.

Vervolgens inspireerde leiderschap en communicatie-expert Lars Sudmann met de lay-out van een kader en toolbox van bewezen leiderschap strategieën die op een laagdrempelige en pragmatische manier kunnen worden toegepast. Voor meer informatie hierover: www.lars-sudmann.com

John van Rouwendaal (Grant Thornton) sloot de avond af met zijn verhaal over C-level Project Management. Hij prikkelde met zijn vraag: “Is het niet tijd voor een Chief Project Officer? Steeds meer organisaties zijn sterk afhankelijk van project successen. Is het dan logisch om de verantwoordelijkheid van de projecten bij een CIO of CFO neer te leggen?”.

Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd duidelijk dat het doel van deze bijeenkomst, namelijk het aangaan van de dialoog over projectmanagement vraagstukken, ruimschoots is behaald.

Wilt u meer informatie over het Project Management Institute Netherlands Chapter? Kijk dan hier. Voor meer informatie over Valid’s projectmanagement diensten, kijk hier of neem contact op met Frank Maes, Manager Delivery BIAS via 088 900 95 00.