Menu

Geslaagde ronde tafel sessie Accountancy

Woensdagmiddag, 10 mei 2017, heeft Valid een ronde tafel sessie gehouden met directieleden en IT-managers van vooraanstaande Nederlandse accountantskantoren.

Na een introductie door Eric Hogenboom en een inspirerende presentatie door Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants en Adviseurs ging het gesprek over de ICT-gerelateerde uitdagingen van de accountants. Met vragen, zoals “Staat de afkorting RB straks voor Robot Belastingadviseur in plaats van Register Belastingadviseur?” werd de groep uitgedaagd om na te denken over toepassingen van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en Blockchain.

Deze sessie heeft interessante inzichten opgeleverd voor de deelnemers en het team van Valid. De door Valid gevolgde strategie om zich te richten op bepaalde sectoren werd versterkt: kennis van de businessprocessen en prioriteiten van je klant is een must, ook wanneer je infrastructurele diensten levert.

Tevens werd duidelijk dat accountants zich steeds meer gaan richten op digitale diensten, met name data-gebaseerde dienstverlening voor hun klanten. Naast de vraag “hoe kom je tot waardevolle inzichten en acties voor je klant?” leeft ook de vraag “wat mag je überhaupt met data-correlaties doen?”.

Voldoende materie om aan te werken voor, onder anderen, de Analytics- en Applications-specialisten van Valid!