Smart data en digitalisering drijft productiviteit én vernieuwing

De industrie-markt van Nederland: vooruitstrevend, innovatief en sterk. Een markt die volop in beweging is als we denken aan de mogelijkheden van Internet of Things, Industry 4.0 en andere data-gedreven initiatieven. 

Hoe integreer je je waardeketen? Hoe bespaar je kosten en voeg je tegelijkertijd waarde toe? Een optimaal samenspel van data en applicaties. 

Smart data

Smart data en IoT als enablers voor een optimale productiviteit, efficiency en klanttevredenheid

Productie en supply chain processen zijn veelal geautomatiseerd. Onderzoek wijst uit dat ook aanlevering, transport en logistiek van grondstoffen relatief ver is gedigitaliseerd. Veel potentieel ligt in het meer en slimmer gebruik van data in productie, assemblage en service van half- en eindfabricaat. Het combineren van data uit de verschillende functionele domeinen en schakels in de keten levert waardevolle inzichten waarmee productiviteit en efficiency kan worden geoptimaliseerd.

Deze sturing is continue en dynamisch. Daarvoor is het agile ontsluiten van smart data een vereiste, daar waar BI-oplossingen nog vaak (te) statisch worden ingericht. Een effectieve next step is het inbouwen van IoT interfaces in zowel de productielijn als de producten zelf. Dit levert een ongekende extra informatieloop waarmee kwaliteit, klanttevredenheid en TCO significant kan worden verbeterd.

Het Smart Data Platform combineert het beste van twee werelden. Integratie en automatisering van processen, ondersteund met een dynamische datawarehouse-oplossing. Ontdek meer over het Smart Data Platform.

IoT

IoT en digitale applicaties maken ketenbehoeften meer ‘predictive’ en maken nieuwe service concepten mogelijk

Smart technologie inbouwen (IoT) en data science (BI) maken anticiperen op levering-, productie- en servicebehoeften mogelijk. Dit draagt niet alleen bij aan het verlagen van kosten, maar ook aan klantlevering en –tevredenheid.

Een belangrijke trend in de markt is ook de vraag naar pay-per-use (achtige) service concepten. Daarbij staat het gebruik of de beschikbaarheid centraal en zijn het onderliggend product en de service daarop samen ondergeschikt. Hier schuilt de kans naar schaalbare verdienmodellen en sterke samenwerkingsverbanden, mits productie en onderhoud betrouwbaarheid en kwaliteit garanderen. Het gebruik van IoT, smart data en (mobile) applicaties zijn daarin onmisbaar.  

Meer weten over wat intelligente applicaties voor jou betekenen? Lees het hier.

Inspiratie

Vooroplopen in de industrie markt

- Hoe scoor jij ten opzichte van peers uit je markt? Valid heeft onderzoek gedaan naar de staat van data-innovatie in de industriële waardeketen van Nederland. Download hier het benchmark rapport.

- COVID-19: een thema dat helaas niet is te ontwijken dit jaar. Hoe raakt het industrie bedrijven? Welke invloed heeft COVID op het IT-budget binnen de sector? Lees het in de KPMG CIO survey

- Inspiratie op doen over hoe de slimme inzet van data onverwachte productie-uitval kan voorkomen? Lees ons blog over predictive maintenance 

Vooroplopers

Klik op de logo's om te ontdekken hoe Fujifilm en Koninklijke Boon Edam vooroplopen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Door onze website verder te bezoeken ga je hiermee akkoord. Lees meer over cookies.