Menu

Competentiegebied

Projectmanagement - MultiSim

Onze opdrachtgever

Vodafone Nederland heeft 5,3 miljoen klanten, bijna 90 winkels en 3.000 medewerkers. 

De uitdaging 

Vodafone wilde als eerste telecom provider van Nederland een MultiSim dienst lanceren. Waarbij binnen één abonnement meerdere devices gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar data kunnen gebruiken. Valid was aangetrokken om dit proces van begin tot eind te begeleiden.

Onze aanpak 

Door de projectmanager van Valid is aangestuurd op teamwork en een strak omlijnd plan waarbij time to market, kwaliteit en kosten de belangrijkste pijlers waren. Dankzij heldere communicatie kon er een nauwe samenhang worden gecreëerd tussen mensen, processen en techniek.

Het resultaat

Dankzij een gedragen beeld van het op te leveren resultaat is het integraal ontwerp vastgesteld, de oplossing gebouwd en geïmplementeerd binnen scope, tijd en budget. Hierdoor kunnen de klanten van Vodafone gebruik maken van een innovatief product dat aansluit op hun wensen.  

Business Benefits

  • Verhogen van het marktaandeel door het elimineren van de noodzaak voor meerdere data abonnementen (mogelijk van concurrenten).
  • Aantrekken en behouden van klanten door als eerste telecom provider in Nederland MultiSim te lanceren.
  • Streven naar een minimale impact op Vodafone kernprocessen,-systemen en organisatie (sales, facturatie, ondersteuning) bij het bieden van een goede klantervaring.  

 
“Een innovatief product in de markt zetten in een complexe, dynamische omgeving, in beperkte tijd… Dankzij de projectmanager van Valid was het mogelijk en een groot succes!” Lucien Kruchten - Demand Manager