Menu

Competentiegebied

Outsourcing - Uitbesteding ICT infrastructuur

Onze opdrachtgever

Smartwares Home Essentials ontwikkelt en verkoopt slimme consumentenproducten voor gebruik in en om het huis. Dochterondernemingen van Smartwares zijn onder meer  Home monitoring (Safety & Lighting), Home Care (Nedac Sorbo), Basic Wear en Home Improvement. Smartwares realiseert met ruim 1.000 medewerkers een omzet van ongeveer € 450 mln.

De uitdaging

Smartwares kiest voor de Outsourcing- en Cloud diensten van Valid om de business zo optimaal mogelijk te ondersteunen. De strategie van Smartwares is gericht op autonome groei en groei door overnames. Smartwares was op zoek naar een flexibele ICT-dienstverlener waarbij de ICT-infrastructuur, de werkplekken en de bijbehorende services als dienst afgenomen kunnen worden.

Onze aanpak

De ICT van Smartwares wordt doorgevoerd op basis van een gezamenlijk overeengekomen ICT- infrastructuur roadmap en met gebruik van Valid’s Private Cloud. Met deze Cloud biedt Valid Infrastructure-as-a-Service diensten aan Smartwares.

Het resultaat

Zoals overeengekomen zijn diverse ICT-omgevingen van Smartwares dochterbedrijven, inclusief de kantoorautomatisering en de business applicaties gemigreerd naar Valid's Private Cloud. De Smartwares bedrijven worden ontzorgd door het gebruik van de meertalige servicedesk van Valid. Valid heeft bewezen strategisch mee te kunnen denken en zal dit de komende jaren blijven doen.

Business Benefits

  • Door de juiste inzet van ICT kan Smartwares haar kosten-efficiënte supply chain verder optimaliseren met 1 centraal platform, waardoor efficiencyvoordelen worden gerealiseerd.

  • Op basis van een goed functionerend data-center wordt er een snellere time-to-market gerealiseerd, liggen de producten snel in het schap en zijn ze altijd beschikbaar voor hun klanten.

 
"Ik zie Valid niet als een standaard IT leverancier maar als partner van ons lange termijn IT programma welke een belangrijke bijdrage levert aan de business strategie." René Geelhuyzen - IT Director