Menu

Competentiegebied

Business Applications - SharePoint

Onze opdrachtgever

Omron is een internationaal elektronica bedrijf uit Japan met haar EMEA hoofdkantoor gevestigd in Hoofddorp, Nederland. Het primaire bedrijfsproces van Omron is de productie en verkoop van automatiseringscomponenten, -installaties en -systemen.

De uitdaging

Omron vroeg Valid, als langdurige ICT partner, om een oplossing te bedenken voor het bijhouden van gegevens en inplannen van werkzaamheden voor de controles van de fabrieken van hun klanten in Europa. De oplossing moest de vele complexe Excelsheets vervangen en overal ter wereld te benaderen zijn. De gegevens moesten ook te delen zijn met medewerkers en externe contactpersonen.

Onze aanpak

Na een goede inventarisatie, door middel van interviews met de verschillende stakeholders, stelde Valid een lijst op met eerste wensen en eisen. Aan de hand van deze lijst en de door Omron gewenste situatie bleek SharePoint Online een prima oplossing te faciliteren voor deze problematiek. Valid startte daarna met het maken van een ontwerp en op basis van dit ontwerp het opzetten van een oplossing binnen SharePoint. Middels een Agile benadering kon er snel een framework neergezet worden en ingesprongen worden op nieuwe wensen en eisen.

Het resultaat

Het resultaat is een SharePoint Online (Office 365) omgeving, waarop medewerkers van Omron, per klant, per business unit en per fabriek, werkzaamheden aan machines kunnen opslaan, inplannen en met additionele gegevens een definitieve uitvoerdatum kunnen invoeren. Hierdoor ontstaat per machine een activiteitenoverzicht. Door per fabriek, per business unit en per klant een rapport te laten generen kunnen de medewerkers bij planning beter inzien hoe de controles verlopen en kunnen ze aan het management en klanten een betere verantwoording voor de tijd afgeven.

Business Benefits

  • Door het gebruik van SharePoint Online kan men de gegevens altijd en overal up to date houden. Dit reduceert de kans op fouten en de hieruit voortvloeiende kosten;
  • Alle werkzaamheden zijn per fabriek genoteerd. Hierdoor kan men efficiënt plannen en het overzicht bewaren, wat leidt tot aanzienlijk lagere beheerskosten;
  • Betere communicatie tussen controleurs, planning, management en klant leidt tot een efficiënter proces, lagere kosten en hogere klanttevredenheid.

 
“Valid is een professionele partner voor Omron die ons helpt bij het inzichtelijk maken van nieuwe manieren van werken.” William H. Headrick - Program Manager